I København fik flere udsatte børn end nogensinde før gode oplevelser og nye venskaber med andre børn og frivillige voksne gennem Blå Kors’ tilbud Stjernestunder i 2024.
.
For børn, der vokser op i familier med fx alkohol- og stofmisbrug, fattigdom, psykisk sygdom eller andre sociale problemer, kan hverdagen være svær, og der kan nogle gange være brug for et pusterum.
Med tilbuddet Stjernestunder giver den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark disse børn netop det, og i 2024 har 60 børn og unge i alderen syv til 18 år fra København og omegn deltaget i Stjernestunder. I 2023 deltog 19 børn og unge.
.
Gode oplevelser
”I Stjernestunder oplever børnene fællesskab og nærvær med andre børn og frivillige voksne. Gennem aktiviteter og udflugter får de gode oplevelser med andre børn, og de oplever at blive set og anerkendt af voksne, der er der frivilligt,” lyder det fra Lise Søndergård Thomsen, der er projektleder for Stjernestunder.
”Vi er taknemmelige for, at vi i 2024 har kunnet gøre en forskel for så mange børn,” fortsætter hun.
Lise Søndergård Thomsen understreger, at det i høj grad kan lade sig gøre takket være gode frivillige kræfter og gavmilde donerer.
.
Bedre selvværd og livsmod
I Stjernestunder i København mødes børnene sammen med de frivillige voksne tre gange i foråret og tre gange i efteråret, og det er gratis at deltage i aktiviteterne.
Det er et hold af frivillige, som står for at planlægge og afvikle forskellige endagsture. Det kan være alt fra snobrødsbagning og sightseeing i egen by til en tur i forlystelsespark og funpark, og første tur er i begyndelsen af februar.
.
Venskaber de ikke ellers fik
”Nogle af børnene kan fx have svært ved at knytte venskaber, fordi de føler sig anderledes, ligesom nogle har dårlige oplevelser med voksne med i bagagen. Det er derfor helt fantastisk, når forældre eller andre pårørende til børnene fortæller om, hvordan deres børn er blevet mere okay med at være den, de er, fordi de kan spejle sig i andre børn, eller hvordan Stjernestunder er månedens højdepunkt, fordi der er voksne, som helt frivilligt bruger deres tid på at være der for dem,” siger Lise Søndergård Thomsen, som tror på, at Stjernestunder kan være med til at give børnene et bedre selvværd, livsmod og håb for fremtiden.
På landsplan har rekordmange børn og unge været en del af fællesskabet i Stjernestunder. Der har været 314 deltagere fordelt på otte grupper i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Herning, Odense og København. I 2023 var 244 børn og unge med i Stjernestunder.
Be the first to comment