Madværkstedet København sætter sundhed på dagsordenen

For første gang har den eventbaserede messe Madværkstedet København i Lokomotivværkstedet et tema, og valget er faldet på sundhed, der således snor sig som en rød tråd gennem messens mange aktiviteter.

.

Når Madværkstedet København om små to måneder slår dørene op til to inspirerende dage med fuldt fokus på fødevarer, bliver det som noget nyt med et overordnet tema, sundhed.

Nyheden ledsages af det ligeledes nye tiltag, Sundhedsscenen, hvor en række prominente oplægsholdere vil videreformidle deres viden og ekspertise om netop sundhed.

Det gælder eksempelvis iværksætteren og TV-værten Emil Thorup, der ærligt og underholdende fortæller om sin rejse mod en sundere og yngre krop. Også Dennis Sandris Nielsen, der er professor ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet, indtager scenen og gør publikum klogere på, hvordan tarmsystemet påvirker menneskets sundhed.

Derudover taler sundhedseksperten Umahro Cadogan, ligesom HORESTA giver 10 bud på, hvordan man sikrer bedre trivsel i de professionelle køkkener.

.

Sundhed og fødevarer

Allerede i forbindelse med åbningen af messen trakterer Madværkstedet København med en åbningstalk, hvor der ses nærmere på, hvordan det står til med sundheden i de fødevarer, vi producerer, og hvordan vi sikrer sundheden i den mad, vi serverer og spiser.

Panelet består af Madkulturens administrerende direktør Judith Kyst, Danpos administrerende direktør Claus Hein og Morten Hassing, der er Head of Food Product & Performance, ISS Facility Services.

Valget af sundhed som overordnet tema er ingenlunde tilfældigt.

.

Vigtigt tema

“Udstillerne har efterspurgt sundhed som tema, så de har taget rigtig godt imod nyheden. Alle opfordres til at tænke sundhed ind i deres stande, og i den forbindelse er det vigtigt at understrege, at sundhed er mange ting – det handler både om mental sundhed, arbejdsmiljø og trivsel, kost og ernæring. Messen sætter desuden fokus på sundhed via en lang række aktiviteter”, oplyser Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder, Madværkstedet København.

Blandt de virksomheder, der bifalder valget af sundhed som overordnet tema, hører Valsemøllen.

“Temaet er utrolig relevant og vigtigt. Sundhed handler for os ikke kun om ernæringsmæssige kvaliteter, men også om råvarernes oprindelse, minimal miljøpåvirkning og den gode smag. Vi ser en stigende interesse for sundhed på flere niveauer – både i forhold til fuldkornsindhold, lokale råvarer og økologi, som kan være med til at inspirere til sundere måltider i professionelle køkkener”, konstaterer Lisbeth Wassmann Hjertebjerg, marketingchef, Valsemøllen.

Hun oplyser, at virksomheden på messen præsenterer nyheden Økologiske Havreris, der er et danskproduceret fuldkornsprodukt ikke mindst møntet på foodservicekøkkener.

.

De store er også med

Hos Arla er der ligeledes stor opbakning til Madværkstedet Københavns styrkede fokus på sundhed.

“Vi kan se, at sundhed fylder mere og mere for danskerne, og for os handler det om at skabe naturlige mejeriprodukter, der bidrager til en balanceret og mere bæredygtig kost. Vi er stolte af at levere naturlige højkvalitetsprodukter, der tilfører mere smag, konsistens og tekstur, som er vigtige elementer ind i et grønnere køkken – og vi glæder os til at vise dem frem på Madværkstedet København og indgå i professionel sparring om sundhed og kvalitet”, fastslår Anette Boye, marketingchef, Foodservice, Arla Pro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*