Lagkagehuset har allerede fastelavnsboller

Synes du, at der er vel lang tid til fastelavn? Det synes de ikke hos Lagkagehuset, for de har allerede i en lille uge haft fastelavnsboller til salg.

.

Danskernes kærlighed til fastelavnsbollen har i mange år været støt voksende, og efterspørgslen på de søde boller har aldrig været større.

I 2017 fejrede *37 % af danskerne fastelavn ved at spise mindst en fastelavnsbolle, hvorimod hele *80 % i 2023 havde en forventning om at spise mindst én fastelavnsbolle i sæsonen.

Den enorme interesse mærkes især hos de danske bagerier, og det har i år fået Lagkagehuset til at starte fastelavnsbollesæsonen fra den 3. januar og frem til 5. marts, hvor gæster kan se frem til både nye varianter og populære gengangere.

.

Klassiker med nyt twist

Blandt sæsonens nyheder hos Lagkagehuset finder man den Gammeldags Fastelavnsbolle med hindbær, der har fået et friskt og syrligt twist. Bagt med sød remonce og i år fyldt med hindbærkompot, er den toppet med pink glasur og lige til at sætte tænderne i.

Årets flødenyhed har danskerne selv stemt ind i montren i år, da Lagkagehuset i efteråret 2024 afholdte et ’fastelavnsbollevalg’, hvor kunder kunne stemme på deres favorit af to smagsvarianter.

Det blev den pink Flødefastelavnsbolle med rabarber og hvid chokolade, der tog sejren over varianten med citron og lakrids, med sin friske smag og festlige look, og som derfor nu kan fås i 2025-sortimentet.
.

Nyt liv til klassiker

“Vi elsker at skabe traditioner, der føles nye og friske. Så at vi i år kan lancere en fastelavnsbolle, som danskerne selv har valgt og stemt på til et ’fastelavnsbollevalg’, synes vi er rigtig fedt. Vi går altid meget op i den feedback, vi får fra vores gæster, både på godt og ondt, så vi kan sikre et bredt sortiment med noget for enhver smag, men også så vi indimellem kan bringe nyt liv til elskede klassikere,” siger Pernille Martinussen, produktansvarlig i Lagkagehuset.
.

Klassikere, der kommer tilbage

Udover den nye rabarbervariant vender den populære flødefastelavnsbolle bagt på wienerbrødsdej tilbage i fire velkendte varianter; med vaniljecreme, hindbær-Sarah Bernhardt, mokka & saltkaramel og blåbær-nougat.

For dem, der foretrækker fastelavnsbollen på gammeldags manér, vender Lagkagehusets gammeldags fastelavnsbolle med creme, chokolade og mørk glasur tilbage, ligesom wienerbrødsfastelavnsboller uden flødeskum igen kan fås med creme.

.

Veganeren smagte godt

Også den veganske hindbærballade er igen i år tilbage på hylderne. Fastelavnsbollen er lavet med en let og luftig wienerdej, fyldt med bagte rabarber, hindbærkompot og -fromage, og toppet med luftigt hindbærskum og et strejf af tørret kornblomst. Perfekt for både dem, der elsker plantebaserede lækkerier, og dem, der bare er på udkig efter en uimodståelig smagsoplevelse.

Fastelavnsboller kan købes i alle Lagkagehusets bagerbutikker til den 5. marts 2025.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*