Holdet bag formel B genopfinder Glassalens restaurant

Øverst til venstre : Aleksandar Antonijevic. Nederst til venstre: Martin Iuel-Brockdorff Bek. Øverst til højre: Rune Amgild Jochumsen. Nederst til højre: Kristian Arpe-Møller. Foto: Tivoli.

Det er en af Københavns madscenes skarpeste profiler, der til sommer slår dørene op for en nyrenoveret Restaurant Glassalen i Tivoli. I de ikoniske lokaler byder holdet bag restauranterne; formel B, Palægade, Uformel og Restaurant Sletten Tivolis gæster på traditionelt smørrebrød af høj kvalitet til frokost og klassisk gastronomi med et moderne twist til aften. Restaurant Glassalen åbner samtidig med, at Tivoli tager hul på sommersæsonen den 4. april.

.

Københavns restaurantscene er blandt de førende i verden og er i konstant udvikling. Kun de allerbedste formår at holde fodfæstet i den rivende strøm af fornyelse og udvikling.

En af mastodonterne er formel family, som gennem mere end 20 år holdt stjernen og niveauet på deres 1-stjernede Michelin-restaurant formel B, mens søsterrestauranterne Palægade, Uformel og Sletten har cementeret deres status som både anmelderdarlings og gæstefavoritter i mellemprisklassen.

Nu åbner formel B-gruppen en ny restaurant – og denne gang i en af byens mest ikoniske bygninger; Glassalen i Tivoli.

.

Bygget på mange års erfaring og succes

Målet med Restaurant Glassalen er at skabe en indbydende og tilgængelige restaurant, hvor maden er genkendelig, men med et moderne og stilistisk rent udtryk.

Selvom Glassalen bliver helt sin egen restaurant, kommer den til at trække på de erfaringer og succeser, som formel family har opnået gennem deres mere end 20 års restaurantdrift i København.

Frokostkortet i Glassalen vil således være inspireret af Palægade, som de seneste år har cementeret sin plads på toppen blandt danske frokostrestauranter med en blanding af høj kvalitet, stolte traditionerne og et moderne præg. På Glassalens frokostkort kan man således forvente lignende nyfortolkninger af danske smørrebrødsklassikere, men med et større udvalg af egentlige frokostretter som tarteletter med kylling, schnitzel med brunet smør, majs og stikkelsbær og tatar med sprøde kartofler.

”Rune og jeg har altid drømt om det perfekte sted i Tivoli, og med Glassalen får vi mulighed for at kombinere vores erfaring fra formel B, Palægade og resten af formel family med en ramme, der emmer af historie og kultur”, siger Kristian Arpe-Møller, som sammen med Rune Amgild Jochumsen, er grundlægger og medejer af formel B koncernen.

.

Uformel og kreativ aften

Når mørket falder på, og Tivolis tusinde lys bliver tændt, skifter menukortet på Glassalen karakter, og konceptet vil mere minde om det man kan finde på Restauranterne Uformel eller Sletten, hvor det klassiske bistrokøkken har fået et skud innovation og kreativ nytænkning. Fx vil man kunne opleve serveringer, der trækker inspiration fra Tivolis traditioner med små referencer til klassikere som soft ice og spanskrør, men udført på restaurantens egen måde.

Menuen i Glassalen er tilpasset både den erfarne gourmetgæst og dem, der blot ønsker en hyggelig middag i smukke omgivelser. Der vil således både være a la carte og en hurtig menu, til de gæster der fx skal ind og se en forestilling og derfor ikke kan sidde så længe, og så er der en stor menu, for dem, der gerne vil blive siddende og fordybe sig i maden og vinen.

Også i glassene vil man som gæst mærke, at Glassalen trækker på søsterrestauranternes styrker, og man kan således opleve et udvalg af vine fra Palægades og formel B’s legendariske vinkældre, samt et nøje udvalgt sortiment af øl fra mindre danske bryggerier som Ebeltoft Gårdbryggeri.

”Vi brænder for at slå dørene op i Tivoli med samme filosofi, som er kendt fra alle vores restauranter, fokus på fantastiske råvarer, de bedste øl og vine i alle prisniveauer og et professionelt personale som er klædt godt på til at give gæsterne en god oplevelse”, siger Rune Amgild Jochumsen, som er medejer og grundlægger af formel B.

.

Lederteamet bag Restaurant Glassalen

Den daglige drift varetages af et stærkt og erfarent lederteam, der har dybe rødder i formel family-universet.

Martin Iuel-Brockdorff Bek, tidligere restaurantchef på Uformel, står i spidsen for gæsteoplevelsen i Glassalen. Med sin omfattende erfaring som sommelier og sin passion for værtskab og vin vil han sikre, at Glassalen leverer en restaurantoplevelse, hvor både service og stemning er i topklasse.

I køkkenet står Aleksandar Antonijevic, tidligere souschef på Palægade, som køkkenchef. Med erfaring fra bl.a. den trestjernede Michelin-restaurant L’Effervescence i Tokyo, samt en stærk forståelse for dansk og fransk gastronomi, vil han være drivkraften bag køkkenets ambitioner om at forene klassisk håndværk med moderne kreativitet.

.

Tivoli og gastronomien

Tivoli er på en fortsat gastronomisk rejse, hvor målet er at blive en international gastrodestination, hvor maden trækker gæster til på samme måde som forlystelserne, haveanlægget og kulturen gør det.

De seneste år har Tivoli derfor oprustet og har fx kunnet præsentere Havens gæster for en perlerække af Michelin-pop-up restauranter med både 1, 2 og 3 stjerner i Det japanske Tårn.

Restauranter som slovenske Hisa Franko (***), Aska fra New York (**) Tyske Lafleur (**), den spanske mesterkok Paco Morales (***), danske AOC (**) og Grønlandske KOKS (**) er blot nogle af de navne, som har gæstet tårnet.

Derudover har Tivolis gæster kunnet opleve en ny og større Tivoli Food Festival, hvor de dygtigste kokke, producenter og madnørder er inviteret ind fra hele landet til at fylde haven med smagninger, workshops og markedspladser. Og så bliver der løbende holdt eksklusive events på Nimb, hvor gæsterne kan smage cocktails, vine og spiritus, man ellers ikke normalt kommer i nærheden af.

Læg dertil, at det generelle niveau på restauranterne i haven er blevet hævet løbende, blandt andet med de seneste tilføjelser; Restaurant Kilden, Færgekroen Mikkeller og nu altså formel family i Glassalen, og det er tydeligt, at Tivoli mener det alvorligt med gastronomien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*