Verdenskendt balletkompagni fejrer 75-års jubilæum i Danmark

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Et af verdens ypperste og mest anerkendte balletkompagnier kan opleves i Tivoli, når New York City Ballet gæster Tivolis Koncertsal fra den 14. til den 18. august. Det er seks år siden, New York City Ballet sidst besøgte Danmark og Tivoli.

.

Det amerikanske balletkompagni, som lige nu fejrer dets 75-års jubilæum, betragtes som et af verdens førende, så publikum kan se frem til dans i absolut verdensklasse. Tivoli Copenhagen Phil akkompagnerer forestillingerne.

Publikum kan glæde sig til de mere end 60 dansere, der opfører i alt syv værker fordelt på to programmer, når New York City Ballet gæster Tivolis Koncertsal i august. I september startede kompagniet dets 75-års jubilæums-sæson, og forestillingerne i Tivoli er de sidste, der markerer det historiske jubilæum.

.

Grundlagt tilbage i 1948

Kompagniet blev grundlagt i 1948 af den legendariske koreograf George Balanchine og kunstmæcen Lincoln Kierstein og har sidenhen opnået stjernestatus for dets enestående repertoire og ekstraordinære dansere.

Tivoli har i over fire årtier haft et tæt samarbejde med New York City Ballet, som for snart 45 år siden for første gang gæstede forlystelseshaven. I august er det 11. gang, at det amerikanske balletkompagni optræder i Tivoli.

Udvalgte solodansere fra kompagniet deltog i Tivolis Balletgalla i 2022 i forbindelse med H.M. Dronning Margrethes 50-års Regeringsjubilæum, men sidst hele kompagniet var i Danmark var i 2018, hvor det verdenskendte balletkompagni fik både fem- og seksstjernede anmeldelser af de store danske dagblade. Forestillingen er en del af fejringen af Tivolis 181-års fødselsdag den 15. august 2024.

.

Programmet i Tivoli

Program A består af Balanchines Serenade, Stravinskys Violin Concerto og Justin Pecks Pulcinella Variations, mens program B byder på værkerne Fancy Free af Jerome Robbins, Balanchines’ Allegro Brilliante og Rubies, samt Christopher Weeldons This Bitter Earth.

“København har altid været en yndlingsby for New York City Ballet, og vi er begejstrede for at vende tilbage til Tivoli med de sidste forestillinger af vores historiske 75-års jubilæums-sæson, som startede i september. I den anledning glæder vi os til at introducere det danske publikum for en ny generation af City Ballet-dansere, der opfører elskede mesterværker af vores medgrundlæggende koreografer George Balanchine og Jerome Robbins, såvel som lovpriste værker af Christopher Wheeldon og vores nuværende huskoreograf Justin Peck”, siger Jonathan Stafford, kunstnerisk leder for New York City Ballet.

.

Om New York City Ballet

New York City Ballet blev etableret i 1948 af George Balanchine og Lincoln Kirstein. Kompagniet blev hurtigt verdensberømt for sit høje niveau og moderne stil. Jerome Robbins blev medlem af New York City Ballet året efter og opbyggede sammen med Balanchine kompagniets ekstraordinære repertoire. Det verdenskendte balletkompagni kan normalt opleves på den verdensberømte scene i David H. Koch Theater i Lincoln Center i New York. New York City Ballet ledes i dag af kunstnerisk leder Jonathan Stafford, kunstnerisk vicechef Wendy Whelan og administrerende direktør Katherine Brown.

Premiere: Den 14. august

Spilleperiode: Den 14. til 18. august

Scene: Tivolis Koncertsal

Genre: Ballet

Aldersanbefaling: Fra 7 år

Forventet varighed: 2 timer inkl. pauser

Orkester: Tivoli Copenhagen Phil

Dirigent: Andrew Litton og Andrews Sill

Priser: Fra 245 inkl. gebyr
Billetter sættes i offentlig salg den 21. februar kl. 12.00.

Der er to programmer til New York City Ballet, der fordeler sig således:

Program A: Balanchine + Peck

Serenade

Pulcinella Variations

Stravinsky Violin Concerto

Program B: Balanchine + Robbins + Wheeldon

Fancy Free

Allegro Brilliante

This Bitter Earth

Rubies

Spilledatoer:

Onsdag den 14. august kl 19.30 program A

Torsdag den 15. august kl 20.00 program A

Fredag den 16. august kl 19.30 program B

Lørdag den 17. august kl 13.00 program A

Lørdag den 17. august kl 18.30 program B

Søndag den 18. august kl 14.00 program B

Søndag den 18. august kl 19.30 program A

Der tages forbehold for ændringer

Forestillingen er muliggjort med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*