Udvidelse af Lynetteholm: Nye Sejladsforhold og Sikkerhedsforanstaltninger

Lynetteholm illustration: By & Havn.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Lynetteholms arbejdsområde mellem Refshaleøen og Nordhavn udvides i de kommende uger mod nord. Udvidelsen er nødvendig for at sikre tilstrækkelig sikkerhedsafstand i forbindelse med anlæggelsen af Lynetteholms stendæmning langs Kronløbet. Denne ændring vil medføre nye sejladsforhold i området, som gradvist vil blive gennemført. Det skriver By & Havn i deres nyhedsbrev.

.

By & Havn er allerede begyndt at flytte de første bøjer, der markerer det nye og større arbejdsområde til søs. Arbejdet med Lynetteholms stendæmninger har været i gang i flere år, og den kommende udvidelse omfatter den nordligste stendæmning langs Kronløbet.

Lynetteholmen er en del af Københavns ambitiøse projekt for at skabe ny land ved at benytte overskudsjord fra andre byggeprojekter og anlæg.

.

Området afmærkes til søs

Det udvidede arbejdsområde vil være omkranset af gule krydsbøjer, både med og uden lys, der markerer grænserne for området. Røde bøjer vil også blive opsat som sidemarkeringer langs Kronløbet, sammen med yderligere røde og grønne bøjer mellem arbejdsområdet og Middelgrunden.

Alle bøjer forventes opsat inden den 1. oktober, hvor gravearbejdet på den nordlige stendæmning går i gang.

Som en del af sikkerhedsforanstaltningerne, der blev indført for godt et år siden, vil de røde blink ved indsejlingen til havnen fortsat være i drift.

I oktober vil de nuværende blink ved bølgebryderen blive flyttet til en pæl lidt vest for bølgebryderen.

Desuden vil tre nye røde blink blive opsat halvvejs i Kronløbet for at forbedre sikkerheden og navigationsmulighederne.

Fra oktober vil fritidssejlere fremover skulle holde tilbage øst for de nye røde blink, når store erhvervsskibe navigerer gennem Kronløbet. Indtil de nye blink er i drift, vil de nuværende blink-funktioner og sejladsregler fortsat være gældende.

Lynetteholmen er et centralt projekt for København, der ikke kun tilføjer værdifuldt nyt areal til byen, men også bidrager til håndteringen af overskudsjord, som ellers ville være en belastning for miljøet. Følg med på havne-fronten.dk for opdateringer om sejladsforholdene og andre vigtige informationer i forbindelse med Lynetteholms udvidelse.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*