Tivoli fejrer halloween med lys, gys og mere end 22.000 græskar

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Lige meget om man er til skræmmende gys eller til hyggelige stunder og stemningsfuld efterårsscenografi, er der godt nyt. Snart indtages Tivoli af hekse, rekordmange græskar, nye lys-installationer, DM i Kæmpegræskar, pop-up-restaurant, dobbelt op på scary houses samt nye halloweenscenografier.

.

På 18 dage forvandles Tivolis nuværende sensommerudseende til efterårets farver for at bliver klar til Halloweensæsonen. Halloween er blandt Københavns store efterårstraditioner, som både danskere og turister samles om.

Højtiden har for længst sat sit præg på resten af Danmark, hvor det er blevet almindeligt at se græskar pynte foran mange hjem.

Det betyder også, at Tivoli hvert år skal finde på noget nyt.

”Vi byder igen i år velkommen til Halloween, hvor gæsterne de kommende uger kan nyde efteråret og den magiske scenografering. Halloween har udviklet sig til en væsentlig og velbesøgt sæsonbegivenhed i Tivoli, som tiltrækker både danske og internationale besøgende. Tivoli har med løbende investeringer i den tilbagevendende Halloweensæson skabt nye efterårstraditioner, og vi glæder os over, at gæsterne har taget traditionerne til sig. Årets nyheder tæller bl.a. nye forestillinger i Salene, pop-up restaurant i Det japanske Tårn og en helt særlig lysoplevelse”, siger Susanne Mørch Koch adm. direktør i Tivoli.

.

Ny lys-installation

I år får gæsterne bl.a. fornøjelsen af en helt ny lysinstallation i De hængende Haver, hvor hundredvis af lysende ildfluer svæver over græsset og bidrager til en fortryllende efterårsoplevelse.

Tivolis lysdesigner Jesper Kongshaug blev i forbindelse med en lysfestival i Lyon i Frankrig så fascineret af disse funklende ildfluer, at han slog til med det samme, så gæsterne i Tivoli som de første i Danmark får den særlige lysoplevelse.

I år slår Tivoli også rekord med hele 22.100 græskar i alle størrelser fordelt i forlystelseshaven.

.

Heksene flytter ind

Gæster til Halloween i Tivoli vil også blive mødt af drillesyge hekse, der er klar til at underholde barnlige sjæle.

Ved Det store Springvand kan man udforske en 180 meter lang labyrint, som snor sig og fører til et mystisk heksetårn.

Og for de lidt yngre gæster, der søger en ekstra dosis hyggelig uhygge, er den hjemsøgte gravplads ved Koncertsalen et must-see på ruten.

Gæster opfordres til at møde op i halloweenudklædning søndag den 27. oktober, en tradition som svenskerne har været særligt gode til at tage til sig.

.

Restaurantoplevelser til Halloween

Trænger man til lidt forkælelse, kan man besøge en af Tivolis mange restauranter med mad i alle prisklasser.

De mange boder på Plænen byder også på snacks og varme drikke. Fx kan man til halloween smage den pizza-lignende specialitet, flammkuchen – en tynd sprød bund med særligt udvalgt topping.

En helt særlig oplevelse venter også i Det japanske Tårn, når KOKS serverer de sidste menuer, inden restauranten lukker på Grønland.

På restaurant Kilden skrues der op for hyggen med varme efterårsvibes med græskarsuppe, Kildens nye Flammekaffe med bourbon og ild og bålfade hvorpå man kan riste s’mores.

.

Kåring af Danmarks største kæmpegræskar

Lørdag den 12. oktober kl. 11:30 afholdes DM i Kæmpegræskar i Tivoli. Konkurrencen tiltrækker mange gæster, der kommer for at se de imponerende græskar af sorten Atlantic Giant.

I 2020 blev både en dansk og en nordisk rekord forbedret, da Jens Peder Skønager fra Ribe stillede op med et græskar på hele 970,4 kg.

Om der bliver sat en ny rekord i år, vil tiden vise—vejret har i hvert fald været godt for græskardyrkning. Der vil være deltagere fra hele Danmark.

.

Danmarks største græskar udskæres fra den 24. oktober

Efter DM i Kæmpegræskar bliver de imponerende græskar forvandlet til kunstværker af den dansk-amerikanske kunstner Malik Mabe, der er fløjet ind fra USA til denne særlige event.

Gæsterne kan opleve ham helt tæt på, når han med millimeters præcision svinger kædesav, kniv og skraber i skulpturerne foran Nimb.

Arbejdet begynder den 24. oktober klokken 11.00 og fortsætter frem til den 27. oktober – en mulighed for at se de store græskar blive til kunst på nært hold. Allehelgensaften den 31. oktober tændes der stemningsfuldt lys i alle de udskårne græskar.

.

Gysende sjov

Tivolis prisbelønnede scaryhouse, Villa Vendetta, er klar til at skræmme livet af både store børn og teenagere med sin hyggelige, uhyggelige charme.

Denne Halloween er der tilføjet endnu flere skrækindjagende overraskelser, så de mest hårdføre gæster kan få kuldegysninger på den 150 meter lange tur gennem 12 rum fyldt med uhygge fordelt på 800 mørke kvadratmeter.

Under den 110 år gamle Rutschebane lurer en lidt mere rå rædsel i Skærsilden, hvor “Det Hjemsøgte” har fået adresse.

Her bliver gæsterne konfronteret med en uhyggelig operationsstue fra et hospital for mislykkede forsøg—en lidt mere gysende oplevelse, hvor de ildevarslende beboere kommer meget tæt på besøgende med hang til gys.

Det Hjemsøgte er ekstraordinært åben under Halloween i Tivoli. Børn under 12 år har ikke adgang. Gæsterne er sikre på gys undervejs, og samtidig får de et forløsende grin efterfølgende, når de ser foto fra turen.

.

Monsters Night Out optog 19. oktober

Den 19. oktober er det atter tid til, at ca. 200 monstre indtager Tivoli til det årlige Monsters Night Out-optog.

Klædt i gennemførte kostumer, åbne sår i ansigtet, spidse tænder og uhyggelige detaljer skaber monstrene en helt særlig halloween-stemning i forlystelseshaven.

Optoget starter ved Hovedindgangen kl. 18.00, og efter paraden kaster monstrene sig over udvalgte forlystelser, hvor de spreder uhygge med et glimt i øjet.

.

Halloween-boder

Børn og voksne kan traditionen tro udforske de knap 40 Halloween-boder i Tivoli, hvor der venter både sjove og lidt uhyggelige overraskelser. Her finder man alt fra blodige godter og kravlende monstre til den perfekte Halloween-udklædning.

Boderne byder også på håndværk og lækkerier fra hele landet. Her kan man finde alt fra uldtøfler, hatte og veste til ponchoer, ørevarmere, pandebånd, tørklæder og hårelastikker.

.


Glassalen og Koncertsalen

Musicalfænomenet WICKED får premiere i Tivolis Koncertsal den 11. oktober. WICKED er fortællingen om et venskab mellem to piger, der møder hinanden på hekseskolen i det magiske rige Oz.

Elphaba, der er anderledes, fordi hun er født med grøn hud og klassens populære og smukke pige Glinda.

Hovedrollerne spilles af Nanna Rossen (Elphaba) og Johanne Milland (Glinda).

I Glassalen fra den 4. oktober rykker Eventyrteatret ind med deres version af den klassiske fortælling om Pinocchio. Sammen med Gepetto og sin tro følgesvend lærer Pinocchio, hvordan man navigerer i livet som en rigtig dreng.

.

Rasmus Klump og Pantomime

Under Halloween i Tivoli optræder Rasmus Klump hver dag med sjove og magiske forestillinger for de yngste gæster.

Sammen med Græskarmanden og Flora byder Rasmus Klump på to underholdende shows på Plænen: Ren Magi med Rasmus Klump og Edderkoppespind og Spøg med Rasmus Klump.

Hver forestilling indeholder små historier og syng-med-sange, der får børnene med. Der spilles fem forestillinger dagligt, alle instrueret af Susanne Breuning.

Efter de korte forestillinger er der mulighed for at få krammere og high fives fra Rasmus Klump, Flora og Græskarmanden. O

gså på Pantomimeteatrets scene er der Halloween-show, når hip-hop-pantomimen ”Vampyren Pjerrot” byder på en overrumplende gyser-historie om en blodtørstig Pjerrot, en forstokket Kassander, tre friere til Columbine og masser af spektakulære optrin. Pantomimen spiller to gange dagligt i weekenden.

Fun Facts om Halloween i Tivoli 2024

  • Tivoli åbner for 19. gang for Halloween
  • Det er 17 dage og 13 timer, at gøre klar til Halloween
  • 22.100 græskar er placeret rundt omkring i Haven, hvilket er rekord.
  • 180 meter lang labyrint.
  • 10.000 græsser, stauder, krydderurter, frugtbuske og -træer placeret i haveanlægget.
  • 225 m2 tage er blevet beplantet med blomster i efterårsfarver.
  • DM i Kæmpegræskar afholdes for 17 gang i år.
  • 20 gartnere, arbejdsmænd og tilriggere har arbejdet med gartnerdelen af Halloween i Tivoli.
  • DM i Kæmpegræskar afholdes i samarbejde med Husqvarna.

.

Halloween i Tivoli

Tivoli har altid haft behov for at udvikle sig. Det skete også i 2006, hvor Tivoli slog gitterporten op for den første halloween-sæson, der varede i 10 dage.

Siden udvidedes sæsonen til 3 uger.

På den måde rammer Halloween i Tivoli både danskernes og svenskernes efterårsferie. Første sæson blev besøgt af 250.000 gæster. I dag besøges Halloween i Tivoli af ca. en halv mio. gæster.

Tivoli har taget afsæt i en ærkeamerikansk tradition, men har fordansket den. Det har aldrig været meningen at overføre den amerikanske tradition én til én til danske forhold. I stedet fortolker Tivoli traditionerne og lader sig inspirere af de gamle, nordiske høstfester. Man har derfor valgt at præsentere ægte og autentiske scenografier og tableauer fremfor kunstige løsninger.

.

Åbningstider

Søndag – torsdag kl. 11.00 – 23.00

Fredag + lørdag kl. 11.00 – 24.00

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*