Tivoli efterlyser kæmpegræskar til årets Danmarksmesterskab

På fotoet ses sidste år vinder Jens Peder Skønager. Foto: Joachim Lucas Helt
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hvis du har et græskar, der er vokset sig til en imponerende størrelse, kan det være, at netop dit græskar løber med titlen som Danmarks største græskar 2024. For 17. gang afholdes DM i kæmpegræskar under Halloween i Tivoli i København, og begivenheden finder sted lørdag den 12. oktober klokken 11:30.

.

Tivoli håber på, at der findes et græskar i Danmark, der vejer over 970,4 kg og dermed slår den nuværende Danmarks- og nordiske rekord. En sådan præstation ville være en skøn måde at skrive historie på endnu en gang.

Sidste år vandt Jens Peder Skønager fra Ribe DM i kæmpegræskar med et græskar, der vejede hele 784,8 kg. I år er forventningerne høje, da vejret har været ideelt for græskardyrkning med en god blanding af regn, kulde og sol.

Den nuværende rekord på 970,4 kg blev også sat af Jens Peder Skønager tilbage i 2020, og den står stadig som både Danmarks- og nordisk rekord.

.

Satser på nye kæmpegræskar

“Vi håber på, at der vil komme græskar fra hele landet, som det bør være til et Danmarksmesterskab. Det er en fornøjelse at se deltagerne kæmpe om titlen, og når man har fulgt dem fra de første forårsmåneder, hvor de har sået deres frø, kan man kun blive imponeret over den entusiasme og ildhu, der ligger bag disse imponerende og meget betagende græskar”, siger Tivolis chefgartner, Tom Knudsen.

Hvis du har et konkurrencedygtigt kæmpegræskar, så tilmeld dig DM for kæmpegræskar på denne mail: graeskar@tivoli.dk

Sidste frist for tilmelding til konkurrencen er iøvrigt onsdag den 25. september. Tilmelding sker i år ved at sende en mail til graeskar@tivoli.dk med dit fulde navn, kontaktoplysninger og estimeret nuværende vægt på græskar.

Tivoli yder tilskud til transport af de græskar, der kommer med i konkurrencen. Der vil dog være et begrænset antal deltagere, der kvalificerer sig til den store dag i Tivoli, og dette afhænger af størrelsen.

.

Præmier

  1. 7.500 kr. + ophold på Tivoli Hotel i to nætter for fire personer + fire billetter til en udvalgt forestilling i Tivolis Koncertsal eller Glassalen + fire entré og Turpas + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter samt gavekort på 3.000 kr. til udstyr fra Husqvarna.
  2. 5.000 kr. + fire billetter til en udvalgt forestilling i Tivolis Koncertsal eller Glassalen + fire entré og Turpas + gavekort på 2.000 kr. til Tivolis restauranter samt gavekort på 2.000 kr. til udstyr fra Husqvarna.
  3. 2.500 kr. + fire entré og Turpas + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter samt gavekort på 1.000 kr. til udstyr fra Husqvarna.
    .

DM i Kæmpegræskar afholdes i samarbejde med Husqvarna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*