Sensommeren i Tivoli står i jazzens tegn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er masser af store jazzoplevelser i vente i Tivoli her ved efterårets begyndelse. Billetterne til Gregory Porter er ganske vist revet væk, men der stadig mulighed for at opleve en af dansk jazz’ største sangerinder, når Sinne Eeg sammen med Tivoli Big Band hylder jazzens største ikoner i Glassalen den 30. oktober.

.

Jazzen har en lang og glorværdig historie i Tivoli, og forlystelseshaven har lagt scener til mange af genrens allerstørste navne. Den tradition holdes i hævd i år, hvor Tivoli igen byder på en række store jazz-koncerter. Billetterne til Gregory Porters koncert i Tivolis Koncertsal blev revet væk, men der er stadig rig mulighed for at nyde jazz i verdensklasse i Tivoli. Den 30. oktober vil Sinne Eeg, en af Danmarks mest anerkendte jazzsangerinder, stå på scenen i Glassalen med Tivoli Big Band til en aften dedikeret til jazzens store mestre. Derudover afholdes Tivoli Jazzprisen den 16. september, hvor danske jazzmusikere hædres for deres bidrag til genren.

.

Sinne Eeg hylder jazzens store ikoner

Den 30. oktober klokken 19.30 tager Sinne Eeg og Tivoli Big Band publikum med på en rejse gennem jazzens storhedstid, hvor de hylder tre af jazzens mest legendariske kunstnere – Duke Ellington, Ella Fitzgerald og Sarah Vaughan.

Kunstnerne har alle en tæt forbindelse til Tivolis scener, hvor de optrådte flere gange gennem 1950’erne, 60’erne og 70’erne.

I særdeleshed er Sarah Vaughans legendariske album “Sassy Swings The Tivoli”, indspillet i Tivoli i 1963 med Quincy Jones som producer, en del af denne hyldest.

Sinne Eeg og Tivoli Big Band vil bringe flere af numrene fra dette album til live igen i nye arrangementer, der er inspireret af Quincy Jones’ oprindelige vision.

Samtidig vil publikum kunne nyde klassikere fra Ella Fitzgeralds “Duke Ellington Songbook”-album, som har en særlig plads i jazzhistorien.

.

Tivoli Jazzprisen

Den 16. september bliver Tivoli Jazzprisen uddelt, hvor seks af Danmarks mest fremtrædende jazzmusikere hyldes.

Priserne er allerede fordelt, og publikum får mulighed for at opleve vinderne optræde live sammen med Tivolis Salonorkester under ledelse af kapelmester Peter Jensen.

Aftenens vært, Naya Buric fra P8 Jazz, vil lede publikum gennem aftenen, der både byder på prisoverrækkelser og musikalske optrædener.

Efter prisuddelingen fortsættter aftenen med en ægte jazz-jam i Tivolis Jubilæumshave.

”Jeg er utrolig taknemlig, stolt og glad for denne pris. Tusind tak til juryen og alle som lytter til musik. Det betyder meget at blive set i sit arbejde!”, siger Siv Øyunn, der modtager prisen for Årets Nybrud.

Jakob Bækgaard tildeles prisen som Årets Formidler for sit bidrag til at udbrede jazzmusikken. Peter Danstrup og Christina Dahl modtager prisen som Årets Inspirator, mens Marko Martinovic modtager Rene Daugaard Legatet, mens Moussa Diallo modtager Børnejazzprisen.

.

Jazz i Tivoli

Jazz har en lang historie i Tivoli og har været en central del af Havens musikalske DNA i næsten 100 år.

Fra de første amerikanske jazzorkestres ankomst til Europa i 1920’erne til de vilde danseaftener i Glassalen i 1940’erne, har Tivoli været en vigtig scene for både danske og internationale jazzmusikere.

Tivoli Jazzprisen markerer afslutningen på årets Onsdagsjazz-program, der har præsenteret en række fremtrædende danske jazzprofiler i samarbejde med Tivoli Orkestret og kapelmester Peter Jensen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*