Sejlende sofaer er gået fra hyggeprojekt til en sjov forretning

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hvad der startede som en sjov ide om at bidrage til at gøre Københavns havn til et sted fuld af liv og oplevelser, er blevet til en af de mest bemærkelsesværdige forretninger langs – eller skal man sige – i Københavns havn.

.

Boatie startede som et hyggeprojekt i 2019 hvor By & Havn udskrev en idekonkurrence om sjove ideer til havnen. Boatie blev udtaget som en af vinderne med en sejlende sofa, og så fortsatte det med, at venner og bekendte blev inviteret med på weekendsejlture. Det blev en succes, og efterspørgslen var så stor, at der allerede i slutningen af sæsonen blev bygget en ekstra sofabåd.

I dag er det Kim Tobiasen, der står for sofabådene i Boatie. Men det var egentligt slet ikke hans ide, men det lød bare for spændende til ikke at kaste sig over. Siden er det gået stærkt. Nu er det ikke længere et hyggeprojekt, men et projekt, som Max, som han gerne kaldes, nu er gået fuld tid ind i.

.

Fart på efter corona

2020 skulle have været den første hele sæson for Max og Boatie, men COVID-19-pandemien satte en brat stopper for planerne.

”Med restriktioner og forsamlingsforbud var det næsten umuligt at fortsætte. Så det var ikke lige en optimal opstart. 2021 viste sig heller ikke meget bedre, fordi folk stadig var tilbageholdende med at samles på grund af corona. Men så tog det fat”, siger Max.

I 2022 var det som proppen i ketchupflasken løsnede sig. For da kom der rigtig gang i forretningen.

”Det blev et vendepunktet for Boatie. Der var også et socialt efterslæb hos rigtig mange, så vi fik bygget endnu en sofabåd så vi kom op på tre” fortæller Max, der sammen med andre kaptajner sørger for at sejle folk rundt i havnen.

Sofabådene lejes med kaptajn, der kender forholdene i havnen. Til gengæld kan man aftale hvilken tur man ønsker at sejle i havnen – naturligvis med respekt for hvor man faktisk kan sejle og de ensretninger, som der er i kanalerne.

”Vi er også fleksible på at hente vores gæster. Om det er en tur fra Kulturhuset på Islands Brygge eller fra Kirkeskibet ved Alfred Nobels Bro på Teglholmen. Og turen behøver heller ikke ende samme sted”, fortæller Max, der også er klar til at servere kolde drikkevarer og frugt på turen, ligesom det er mulighed for at høre musik under vejs.

.

Køber Duffyboats

Sidste år købte Boatie et andet selskab med tilsvarende koncept – nemlig Duffyboats, et udlejningsselskab med fire både. Med endnu en sofabåd bygget i 2024, sejler Boatie nu med fire sofabåde og fire Duffyboats.

”Det er gået ret godt i år. Og sæsonen er jo ikke slut endnu. Så jeg synes vi har bevist, at det her er et koncept, der er kommet for at blive. Også selvom vejret kan drille. Men vi arbejder faktisk på at skabe noget overbygning på en af sofaflåderne”, siger Max, der hele tiden prøver at tilpasse og udvide konceptet.

Den gode sæson har også gjort det muligt for stifteren at trække en lille månedsløn for første gang. Hvad der startede som et hyggeligt eksperiment, er nu en reel forretning, der bringer glæde og unikke oplevelser til Københavns indbyggere og besøgende

.

Gør sig godt på billeder

Boatie gør, i kraft at gode billeder af en sejlende sofa, sig rigtig godt på de sociale medier. Det betyder at rigtig mange, både kendte som ukendte, får øje på konceptet og booket en tur.

Så hvad der startede som en ide til en konkurrence, er gået hen og blevet et af Københavns nye ”must try” oplever for såvel turister som fastboende.

”Det er jo med til at gøre Københavns havn endnu mere levende og attraktiv. Så der er helt sikkert basis for, at vi også er her de næste mange sæsoner”, siger Max, der i øjeblikket har rigtig travlt med de mange forskellige opgaver, som man har, når man både leder og driver en virksomhed. Heldigvis er der løbende kommet gode folk med om bord, som hjælper med at fra kommunikation til kunder til løbende vedligehold.

Er man interesseret i at vide mere om Boatie og deres tilbud, så kan man besøge deres hjemmeside på www.boatie.dk.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*