Royal Arena sættes til salg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Royal Arena har siden åbningen i 2017 været en central platform for internationale kulturevents, sport og musik på højeste niveau.

.

Nu har Københavns Kommune og Realdania besluttet at sælge deres aktier i arenaselskabet, Arena CPHX P/S, som ejer arenaen.

Arena CPHX P/S er ansvarlig for opførelsen af Royal Arena og ejes lige nu af Københavns Kommune og Realdania, som hver ejer 50 % af aktierne. Selskabet har haft stor succes med at tiltrække store events til København, og det forventes, at salget vil vække international købsinteresse.

“Royal Arena er et godt eksempel på, hvordan et kommunalt-filantropisk samarbejde kan føre til projekter, der ellers er svære at realisere. Arenaens succes er dog ikke længere afhængig af vores ejerskab, og derfor har vi besluttet at sælge aktierne, så de frigivne midler kan bruges andre steder,” siger overborgmester Lars Weiss (Soc.).

.

Planlagt salg

Da Royal Arena blev etableret, var det fra begyndelsen planen, at hverken kommunen eller Realdania skulle fortsætte som ejere på sigt. Efter en aftale, der fastsatte en tidligst mulig salgsdato den 1. februar 2022, er parterne nu klar til at sælge deres aktier, mens arenaens succes fortsætter.

“Royal Arena er blevet et kulturelt knudepunkt for events i København og hele Danmark. Arenaens multifunktionalitet gør den velegnet til mange forskellige typer arrangementer, som fremmer vækst og styrker det kulturelle liv i byen,” siger Jesper Nygård, administrerende direktør i Realdania.

.

Driften fortsætter uændret

Salget af aktierne vil ikke påvirke den daglige drift af Royal Arena, der fortsat vil blive håndteret af Danish Venue Enterprise. Selskabet har en lejekontrakt med arenaselskabet, som gælder frem til den 1. december 2046, og driftsaftalen forbliver uændret efter salget. Royal Arena blev opført af Arena CPHX P/S, der ejes ligeligt af Københavns Kommune og Realdania.

Den samlede anlægspris for arenaen var omkring 1,4 milliarder kroner, hvoraf Københavns Kommune og Realdania hver har bidraget med 325 millioner kroner. Resten af finansieringen blev dækket af lån.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*