Restauranten Dhaba er rykket ind på H.C. Andersens Boulevard

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Tekst og foto: Jette Ingerslev

Måske har du lagt mærke til, at København har fået en ny indisk restaurant på H.C. Andersens Boulevard. Dhaba hedder den, og det er også navnet på et indisk måltid, der serveres fra en slags gadekøkken.

.

Dhaba består af mange tapas-lignende retter, der serveres på én gang. Denne serveringsform har gennem fem hundrede år været en naturlig del af det indiske udeliv, hvor man samler venner og familie om fælles spisning. Det skaber en hyggelig og varm atmosfære at dele retterne, som i Indien spises med fingrene.

Det indiske køkken er præget af stærke og spændende krydderier, der nok kan overraske en vestlig gæst. Dette til trods er det lykkedes ejeren, Enayatullah Safi, at få importeret et tilpasset og justeret “gadekøkken”, der nok skal vinde danskernes hjerter – og maver.

.

Dhaba på Sjælland

I de sidste fem år er Dhaba-restauranter blevet etableret seks steder på Sjælland. Dhaba kan også byde på take-away, catering og en flytbar food-truck med en indbygget indisk Tandoori-ovn.

Der er andre serveringssteder, blandt andet i Tivoli Food Hall og ved Halgodt i Skovshoved Havn. Den rullende food-truck kan i øvrigt dukke op alle steder, hvor der er liv og afslappede miljøer, men også hvor der ønskes en “anderledes” servering til en fest.

Det seneste “gadekøkken” er åbnet i foråret 2024 på H.C. Andersens Boulevard 37 med udsigt til Glyptoteket, Dantesøjlen, Tivoli, Videnskabernes Selskabs Renæssancepalæ og Langebro.

.

Dhaba på H.C. Andersens Boulevard

Kunderne mødes her af et udendørs serveringssted, der er omgivet af fem store plantekasser med smukke, gamle oliventræer. Den udendørs servering indbyder til hyggeligt samvær over en drink med “fremmedartede” snacks eller en cappuccino, når vejr og vind ellers tillader det.

Indendørs er der en mere østerlandsk stemning. I tre serveringsrum er ruderne dekoreret med indiske mønstre, så rummene former sig intimt omkring kunderne. Nogle af væggene er dækket af Bollywood-agtige plakater og familiefotos – helt som det er tradition i Indien. De smukke lyse GUBI møbler er præget af organiske former og understreger stedets sans for kvalitet og komfort.

Det første og største lokale har 10-12 runde borde og en stor, ikonisk bardisk med talrige flasker sat op i en spejlreol. Ved bardisken serveres husets originale og specielt udviklede cocktails. Der er ikke mindre end ni forskellige valgmuligheder, blandt andet Mumbai Madness, Whiskey Masala og Dhaba Assam. Der kan også serveres spændende drinks uden alkohol, fadøl, sodavand og kaffe/te. Ethvert ønske synes at kunne imødekommes i denne bar.

.

Flere lokaler

I et mellemlokale er der udsigt til det åbne rum, der domineres af en stor grill og to specialimporterede Tandoori-ovne, der sikrer den rette tilberedning af de indiske specialiteter. Kokken Edward præsenterede stolt dette helt specielle “madalter” og fristede med en bid grillet, mør lamme-chop, der bestemt smagte efter mere.

Tandoori-ovne fås kun i Indien. De består af en indre kerne af specielt hårdt brændt ler omgivet af en stålkappe. Maden kommes ned i Tandoori-ovnen oppefra. Det kræver specialviden at håndtere denne ovn.

Overraskende følger et intimt lokale – en lounge – med bløde sofaer, puder, små borde og dæmpet belysning. Det er det helt rigtige sted at mødes før eller efter et måltid. Ud mod Ny Kongensgade er der endnu et serveringslokale med lidt mere afdæmpet udsmykning. Til sidst findes et mindre rum, der kan lukkes helt, så et lille selskab kan sidde uforstyrret. Lokalerne tilhørte for mange år siden en bank, og to stærkt armerede bankbokse kan stadig ses i kælderen. På længere sigt er planen at indrette en bar i en af boksene.

Serveringen

Det indiske menukort er meget omfangsrigt og varieret med retter à la carte og flere menuer, herunder en Tasting Menu, men også vegetariske og veganske muligheder.

De mest “chili-hotte” serveringer er mærket, så man er advaret. Der kan serveres forskellige lækre salater, desserter og det velsmagende indiske Naan-brød.

Havnefronten var inviteret til en Tasting Menu. Det var en fin og velsmagende oplevelse med ti forskellige retter serveret i tre omgange med passende pauser. B

landt de første retter var okra, en grøntsag tilberedt i Tandoori-ovnen – en virkelig lækkerbisken, sprød og velsmagende.

Derefter blev der serveret delikate grillede muslinger i krydret kokosmælk, saftige kyllingestykker i masala og velkrydrede lammekoteletter, begge tilberedt i Tandoori-ovnen. Som tilbehør var der stegte halve citroner og karryblade.

Anden serveringsrunde bød på sprød Chili Kale-salat med lime og mynte, Tandoori-kylling med tomat og cremet sauce, Daal bestående af krydrede gule linser – smagt til med hvidløg og ingefær, bøf med masala fra Maharashtra samt lækkert Naan-brød og velsmagende hvide ris.

Det blev en fin oplevelse med de mange retter, der var omhyggeligt krydrede og tilpasset danske smagsløg, afrundet med den lækre, milde mango-softice som tredje servering.

Næste gang må den indiske cheesecake stå for tur.

.

Personalet

Der var både dansk- og engelsktalende personale. Alle var meget venlige, smilende, høflige og imødekommende på en naturlig måde, der syntes at afspejle den enkeltes personlighed og den indiske kultur – ikke mindst en finde hos den daglige leder Sadol. Man kunne ikke andet end føle sig meget velkommen.

Den planlagte cocktail-smagning under oliventræerne med udsigt til områdets kultur har måttet udskydes på grund af vejr og vind. Men vejrguderne må vel snart kunne formildes af de mange fine Dhaba-tilbud.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*