Politisk debat i Kulturhuset på Islands Brygge om børn og unge: Skal vi have flere frie skoler

Kulturhuset Islands Brygge. Foto: Jens Cederskjold.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I en tid, hvor debatten om børns trivsel, skolevalg og unges fremtid fylder mere og mere, inviterer Venstre Amager til en aften med fokus på netop disse emner. Med et skarpt blik på Københavns og Amagers udvikling stiller tre markante profiler fra partiet spørgsmålet: Hvordan skaber vi bedre rammer for børn og unge?

.

En af hovedpersonerne i debatten er Jens-Kristian Lütken, der udover at være Beskæftigelses- og Integrationsborgmester (V) i København også er landformand for Europabevægelsen.

Han vil argumentere for at give forældre flere valgmuligheder ved at udvide antallet af frie skoler og daginstitutioner i København.

Lütken mener, at familier bør have større frihed til at vælge løsninger, der bedst matcher deres behov, og at dette vil bidrage til at højne kvaliteten i både skoler og dagtilbud.

Aula og forældres privatliv

Et andet vigtigt emne, der har fyldt meget i medierne, er den digitale platform Aula. Iværksætter og tidligere konsulent på Aula, Anders Fausbøll, vil tage debatten om sikkerheden på platformen.

Han tager afsæt i, at flere forældre har udtrykt bekymringer over, hvorvidt deres privatliv er sikret. Fausbøll vil forklare, hvordan Aula fungerer, og hvorfor det er nødvendigt at beskytte borgernes privatliv i den digitale tidsalder.

Anders Fausbøll bor selv på Islands Brygge og er lokal folketingskandidat for samme parti som borgmester Jens-Kristian Lütken, nemlig Venstre.

.

Kriminalitetsforebyggelse blandt unge

For en af Venstres andre folketingskandidater, Zeynep Bardakcı, er det forebyggelse af ungdomskriminalitet, der står øverst på dagsordenen.

Som socialrådgiver og jurastuderende vil Bardakcı belyse, hvordan tidlige indsatser og uddannelse kan være med til at sikre en bedre fremtid for udsatte unge.

Hun mener, at der skal sættes ind tidligt for at reducere risikoen for, at unge havner i kriminalitet.

Debatten henvender sig til alle, der har interesse i børn og unges fremtid, og giver en mulighed for at få indblik i Venstres politiske synspunkter. Der er også plads til spørgsmål fra publikum, som kan blive klogere på, hvordan de tre talere ser fremtidens udfordringer og løsninger.

Jens-Kristian Lütken har i øvrigt netop udgivet sin bog *”Det store samfund og den lille stat”*, som også vil kunne købes og signeres ved arrangementet.

Det finder sted: Den 9. oktober kl. 19:00 i Kulturhuset Islands Brygge.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*