Pilotprojekt skal udvide bademulighederne uden at forstyrre havnetrafikken

Politiet mener, at der er færre tilfælde af ulovlig badning. Det var nu ret let at spotte adskillige, der brød loven. Her uden for badeanlægget ved Fisketorvet.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I København kommer der nu en betydelig udvidelse af muligheden for at bade i havnen. Med en ny bevilling, som er indgået i forbindelse med budgetaftalen for 2025, sættes der fokus på at gøre Teglværkshavnen til en pilotprojekt for badning.

.

Cirka 300.000 badegæster benyttet sig af de eksisterende havnebade samt de mange bade- og dyppezoner. Alligevel bader mange ulovligt uden for havnebadene samt bade- og dyppezonerne. Livreddere og politiets patruljebåde har noget af en opgave med at sikre, at reglerne følges.

For det gør de langt fra.

Københavns Politi gjorde i løbet af sommeren særligt opmærksom på de farer, der kunne opstå ved at bade uden for de afmærkede områder, da det var svært for sejlende at få øje på svømmere i sollys.

Netop fordi der i områder af havnen er massiv ulovlig badning, så ønsker politikerne i dette års budgetaftale at gennemføre et pilotforsøg i en stor del af havnen, mellem Slusen og Langebro, så den på sigt skal udvikles som én stor rekreativ blå zone.

Dog stadig sådan, at man tager hensyn til de både, som færdes på vandet.

.

Ikke en let øvelse

Det er vigtigt, at man opretholder sikkerheden og respekterer de eksisterende transportmuligheder, herunder havnebusserne, hvoraf sidstnævnte bliver understreget i den politiske aftale.

Visionen er at udvikle den sydlige del af havnen til en sammenhængende blå zone, hvilket vil give endnu flere københavnere og besøgende mulighed for at nyde havnens rene vand under trygge forhold.

“Det er helt unikt at bo i en hovedstad, hvor havnen er så ren, at vi kan bade i den. Det skal vi udnytte så meget som muligt. Derfor har det været vigtigt for Venstre at gøre en endnu større del af havnen tilgængelig for badning for københavnerne”, siger Louise Theilade Thomsen, der er gruppeformand for Venstre, og en af forhandlerne på forslaget.

Bevillingen er dog ikke kun Venstres projekt. Den er et resultat af et bredt politisk samarbejde, der sigter mod at udvide mulighederne for fri badning i havnen, samtidig med at man opretholder sikkerheden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*