Overborgmester vil have hurtig afklaring i sag om lukningstruede daginstitutioner

Foto: EDC Poul Erik Bech
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

For at skabe vished og tryghed for børnefamilier og medarbejdere indkalder Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen Borgerrepræsentationen til ekstraordinært møde om fremtiden for 33 københavnske daginstitutioner.

.

På et ekstraordinært møde i går onsdag skulle Børne- og Ungdomsudvalget træffe afgørelse i en sag om lukning- eller kapacitetstilpasning af 33 af kommunens navngivne daginstitutioner på grund af faldende børnetal.

Det har fået overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (Soc.) til at rykke ud med en kritik af Børne- og Ungdomsborgmesteren Jakob Næsager, som hun i en pressemeddelelse kritisere for manglende politisk håndtering af sagen.

I pressemeddelelse heddet et, at “Det lykkedes ikke Børne- og Ungdomsborgmesteren at skabe enighed i udvalget. Sagen endte med, at Alternativet valgte at standse sagen. Det betyder konkret, at den løftes fra Børne- og Ungdomsudvalget til behandling på førstkommende møde i Borgerrepræsentationen”.

.

Alternativet skaber problemet

Selvom overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (soc.) placere en del af ansvaret på den konservative borgmester, så skyldes det noget kaotiske forløb imidlertid Alternativets Emil Sloth Andersen, der oprindelig var valg for de radikale, men senere skiftede til Alternativet. Et skifte ingen i den radikale gruppe på rådhuset eftersigende skulle være specielt utilfredse med.

Ved at bruge sin standsningsret, så får Emil Sloth Andersen sagen flyttet fra et fagudvalg til Borgerrepræsentationen. En ret en lang andre politikere også løbende bruger. Dog ikke i sager, hvor en sommerferie står for døren, og hvor det vil efterlade københavnske forældre i et limbo sommeren over, hvor de ikke ved om deres barn eller børns institution skal lukkes eller ej.

.

Overborgmester hasteindkalder

Da det møde først er kalendersat til august, har overborgmester Sophie Hæstorp Andersen benyttet sig af retten til at indkalde Borgerrepræsentationen ekstraordinært.

”Det er altafgørende for mig, at vi som politikere tager ansvaret på os og skaber tryghed og sikkerhed for Københavns børnefamilier og for kommunens dygtige medarbejdere. Det er ikke rimeligt at sende børn, forældre og medarbejderne på sommerferie med så stor en uvished om institutionernes fremtid. De personlige omkostninger ved at lade sagen ligge frem til august, er simpelthen alt, alt for store. Derfor har jeg valgt at indkalde Borgerrepræsentationen ekstraordinært så hurtigt som overhovedet muligt,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det ekstraordinære møde i Borgerrepræsentationen finder sted på tirsdag den 25. juni kl. 07.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*