Nye forslag til cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Diskussionerne om den planlagte cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge er gået højt, særligt fordi en lille hård kerne af modstandere, har været meget højlydte og markante i deres kritik. Senest i forbindelse med det seneste borgermøde, som blev afholdt i Kulturhuset på Islands Brygge.

.

Mødet blev holdt for at give borgere og interessenter mulighed for at diskutere de seneste analyser og fokusere på de udfordringer, der er blevet identificeret i forhold til broens placering og design. Det var imidlertid ikke alle i mødet, der havde behov for en demokratisk debat, så efter en noget kaotisk indledning, hvor der blandt andet blev råbt “lort” mod scenen, valgte den fremmødte modstandergruppe at udvandre i protest.

Det forhindrende dog ikke mødet i at blive gennemført – nu i ro og orden med mulighed for en egentlig debat.

På Enghave Brygge er der blevet rejst bekymringer over sikkerheden omkring flere kritiske punkter i nærheden af broens planlagte landing.

.

Udfordringerne på Enghave Brygge siden

Særligt er der blevet påpeget farlige situationer i nærheden af en lokal børnehave, hvor den øgede trafik fra cykler og fodgængere kan skabe risici for børn og forældre.

Derudover blev det fremhævet, at beboere skal krydse en cykelsti for at nå de nedgravede affaldscontainere, hvilket skaber farlige forhold i hverdagen. Tømning af disse containere er også en udfordring, da det kan ske på tidspunkter, hvor trafikintensiteten er høj, hvilket øger risikoen for ulykker.

Bekymringen for cykling langs kajen og på Andrej Sakharovs Vej blev også fremhævet, da det kan medføre yderligere uønskede trafiksituationer.

Endelig blev der udtrykt frygt for farlige forhold ved landingsstedet for cykelstien på kajen, hvor den planlagte rute kan skabe usikre situationer for både cyklister og fodgængere.

.

Udefordringer på Brygge siden

På Islands Brygge var fokus primært på at sikre en god forbindelse mellem broen og det eksisterende stisystem. Her understregede flere vigtigheden af at undgå farlige krydsningspunkter ved Sirius Plads og påpegede behovet for, at broen designes med en hensigtsmæssig tilkobling til stisystemet for at sikre en gnidningsfri overgang for både fodgængere og cyklister.

De forskellige punkter var også tidligere påpeget, så som følge af de fremsatte bekymringer og anbefalinger fra borgerne præsenterede projektteamet tre nye løsningsforslag.

De forslag er en videreudvikling af den oprindelige plan og sigter mod at forbedre sikkerheden og funktionaliteten for både cyklister og fodgængere på begge sider af broen.

Det betyder, at der blandt andet arbejdes med muligheden for at flytte lidt på de steder, hvor broen går i land på såvel Bryggen som Enghave Brygge.

.

Flere borgermøder

Projektleder Christian J. Wulf-Andersen fra Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning anerkendte de lokale bekymringer og understregede, at borgernes input har været afgørende for udformningen af de nye forslag. Han forklarede, at der fortsat vil være mulighed for borgerne at komme med deres input, når forslagene fremlægges mere detaljeret ved et kommende borgermøde, der er planlagt til november.

Indtil da vil der blive afholdt mindre møder i de berørte områder på Enghave Brygge og Islands Brygge, hvor lokale forhold og bekymringer kan diskuteres yderligere. Disse møder skal sikre, at projektet tilpasses de specifikke udfordringer i de to områder, og at der findes løsninger, der tager hensyn til både sikkerhed og funktionalitet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*