Norrlyst overtager restauranten i Tårnet på Christiansborg

Restaurant tårnet blev populært hos både lokale og turister. Foto: Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

 

Norrlyst er klar til at overtage driften af Restaurant Tårnet på Christiansborg fra den 1. oktober. Restauranten, der har været drevet af Meyers i flere år, tilbyder en imponerende udsigt over Københavns tage, Indre Slotsgård og Christiansborgs ridebane. Det skriver ejerne i en nyhedsmail.

.

Med plads til cirka 100 gæster kombinerer restauranten en historisk atmosfære med moderne gastronomi. Meyers har gennem årene bragt liv til restauranten med smørrebrød, der tager udgangspunkt i sæsonens råvarer, samt smagfulde aftensmadretter tilberedt af erfarne kokke.

Denne fokus på kvalitet har gjort restauranten til et populært valg blandt både lokale og turister.

Norrlyst, som også driver restauranter som Norrlys, Lille Norrlyst, THEO, Gemini, Odette, Gabrielle, Væksthuset, Abigail, Kjærbøllings Hus og Sukaiba, vil fortsætte med at tilbyde en restaurantoplevelse med fokus på nordisk inspireret madlavning, hvor klassiske retter som smørrebrød vil suppleres med sæsonbestemte menuer.

Gæsterne kan forvente en kombination af tradition og innovation i en atmosfære, der afspejler både historien og det moderne København.

.

Fra støvet tårn til restaurant

Indretningen i Tårnet præges af et loft på 11 meter, som fremhæves af en smal betontrappe til næste etage. De specialdesignede bænke i rummets nicher understøtter den historiske ambiance, mens den ottekantede bænk i midten skjuler kuplen over Finansudvalgets mødelokale, der en gang var tiltænkt som kongens soveværelse.

I restauranten kan gæsterne også beundre to af de skulpturer, der pryder Tårnets spir. Skabt af billedhuggeren Axel Locher viser figurerne kvinder og mænd i forskellige erhverv.

De forarbejdede skulpturer, der kan ses i restauranten, inkluderer en skovarbejder med økse og reb samt en mejerske i færd med at kærne smør.

Gæster, der ønsker at besøge restauranten, skal være opmærksomme på, at køen gælder for både dem med reservation og dem, der håber på ledige pladser. Personalet vil prioritere gæster med bordreservationer, så det er en god idé at ankomme lidt før den reserverede tid for at undgå ventetid.

Norrlyst ser frem til at åbne dørene i begyndelsen af oktober. For information om bordbestilling og menu kan man besøge deres hjemmeside.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*