Nordic Seaplanes vil udvide med elektriske vandfly mellem København og Aarhus

Foto: Erling Borre / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Nordic Seaplanes, som flyver mellem Langelinie i København og Aarhus, har indgået en optionsaftale med Elfly Group om levering af fem elektriske vandfly, med mulighed for at tilføje yderligere ti.

.

Aftalen, der blev underskrevet ved *Nordic Horizons – Toward Future Flight* i København, markerer et potentielt stort skridt for bæredygtig luftfart i Danmark og kan gøre Nordic Seaplanes til verdens første operatør af Elflys nye Noemi-fly, der er designet til at flyve uden emissioner.

Flyene, der har plads til ni passagerer, vil blive leveret over de kommende ti år til en samlet værdi af omkring 150 millioner dollars. Aftalen peger mod en mulig fremtid, hvor luftfartens fokus vil være på bæredygtighed og innovation.

.

Elektrisk fremtid for vandfly

“Vi har haft stor succes med vores Twin Otter-fly, men vi ser frem til at tage et skridt ind i fremtiden med elektriske fly. Med Noemi-flyene investerer vi i ren teknologi og bæredygtighed, som vil sikre vores forretning mange år fremover – ikke kun i Danmark, men også i nye kystnære markeder, vi planlægger at udforske,” siger Ole Christiansen, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Nordic Seaplanes.

“Vi er glade for at samarbejde med Nordic Seaplanes. Deres omfattende erfaring med vandflyvning er uvurderlig, når vi sammen ser mod markeder uden for Skandinavien,” siger Eric Lithun, CEO for Elfly Group.

.

Fra Maldiverne til Danmark

Nordic Seaplanes er grundlagt af Lasse Rungholm og Lars Erik Nielsen, som begge har mange års erfaring med vandfly. Rungholm arbejdede tidligere som kaptajn for Maldivian Air Taxi og Trans Maldivian Airways, der nu er verdens største operatør af vandfly. Erfaringen fra deres tid i Maldiverne har de taget med hjem til Danmark, hvor Nordic Seaplanes nu har fløjet mellem København og Aarhus siden 2016.

Nordic Seaplanes tilbyder også daglige sightseeing-flyvninger og charterflyvninger til andre destinationer med passende vandveje. Med aftalen med Elfly Group planlægger de at tage det næste skridt mod en bæredygtig fremtid for luftfart.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*