Musikeren JJ Paulo skaber ny version af næsten 100 år gammel klassiker i lydstudie på Bryggen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Musikeren JJ Paulo, der af nogle måske vil være kendt for sine energiske afrobeats, udgiver nu en dansk version af Liva Weels klassiker “Glemmer du”. Med rødder i både Tanzania og Danmark har JJ Paulo skabt sin egen fortolkning af den ikoniske sang, som nu er krydret med hans karakteristiske afrobeats – og lavet i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

.

Sangen skal minde danskerne om de store humanitære kriser, der præger lande som DR Congo, Sudan og Syrien. Alle indtægter fra streaming af sangen går direkte til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at hjælpe de mest sårbare i verden.

En særlig del af produktionen fandt sted på Lydstudiet København på Njalsgade på Islands Brygge. Her har JJ Paulo tidligere indspillet musik og har et nært forhold til studiets ejer. I musikbranchen har Lydstudiet samarbejdet med en lang række danske og udenlandske navne som Dua Lipa, Cutfather, Lukas Graham, Rasmus Seebach, Joey Moe, Nabiha, Fleur East, JLS, Agnes Carlsson, Meja, Shane Filan (Westlife), Rasmus Hedegaard, Brandon Beal, Isam B, Remee, Basim, Clemens, Lighthouse X, Alex, Christian Brøns, Mohamed Ali, Hampenberg & Yepha m.fl.

JJ Paulo, der selv har boet i Silkeborg og har et stærkt forhold til begge sine kulturer, understreger vigtigheden af at bruge sin musik til at skabe opmærksomhed om glemslen af de humanitære kriser, især i DR Congo, hvor han har dybe rødder.

.

En personlig mission

“Jeg vil sætte fokus på en forfærdelig situation ved at bruge mine største styrker, som er mit kendskab til både min danske og afrikanske kultur”, fortæller JJ Paulo, hvis hjerte banker særligt for situationen i DR Congo. Han ser sangen som et redskab til at minde os om vores globale ansvar. Det er da også med et bankende hjerte, at JJ Paulo nu sætter fokus på netop de glemte kriser. Den succesfulde musiker blev i 1993 født i DR Congos naboland Tanzania, hvor han stadig har familie.

DR Congo har i årevis været plaget af krig. Den voldelige konflikt eskalerede sidste år og har sendt millioner af mennesker på flugt i det centralafrikanske land.

Han håber, at sangen vil sætte følelser i gang.

”Teksten handler om fred. For jeg kan simpelthen ikke huske, hvornår jeg sidst har haft en fornemmelse af, at vi lever i en verden med fred. Det må sangen gerne få folk til at tænke over,” siger han.

JJ Paulo planlægger at rejse til DR Congo for at give en velgørenheds-koncert og møde de mennesker, hvis liv er berørt af krisen, han så inderligt ønsker at hjælpe.

Den nye version af “Glemmer du” udkommer den 11. oktober under Warner Music. For mere information om sangen, dens baggrund og hvordan du kan støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde, besøg deres officielle hjemmeside.

.

Arbejdet i DR Congo

Folkekirkens Nødhjælp hjælper mennesker, der har været udsat for seksuel vold gennem blandt andet støtte til krisecentre. Voldtægt og seksuelle overgreb er en stor udfordring i DR Congo.
Man uddeler mad, vand og telte til familier, der er flygtet fra deres hjem, både i DR Congo og i nabolandene.
Som den eneste internationale NGO rydder de miner og andre former for ueksploderet ammunition, som efter mange år med krig er spredt ud på marker, veje og andre steder, hvor civile færdes

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*