LIDO – smager som et lille stykke af himlen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Tekst og foto: Jette Ingerslev

For tyve år siden gjorde politikerne sig tanker om, at Vester Voldgade skulle blive et mere levende og aktivt sted for folk i alle aldre. Der skulle ske noget! En kedelig kørevej blev forvandlet til en fredeliggjort boulevard med brede granitfortove, cykelstier, BLOX med Dansk Arkitekturcenter, SATS og forretningsliv samt en ny cykelbro til Christianshavn.

.

Det sidste skud på den “grønne stamme” er den lille café LIDO, som ligger ved siden af Lille Christiansborg og overfor den smukke Materiale Gård med masser af historie fra 1700-tallet til nu.

.

LIDO har åbnet for noget godt

Fra første dag i maj 2024 er folk strømmet til den lille hjørnecafé på Vester Voldgade 104, tæt på havnen – hidkaldt via Instagram og andre sociale medier. Fra første dag har de besøgende signaleret, at her var der godt at være: en god stemning med glade og ivrigt diskuterende mennesker samt lækker mad og drikke, lavet fra grunden – og efter egne, udviklede opskrifter baseret på økologiske varer.

”Der cykler og går tusindvis af folk forbi hver dag. Mange stopper op – ikke mindst for at få stedets hjemmelavede lækkerier. Og vi nyder det!” lyder det fra Ida, der dagligt tilbringer mange timer i caféen.

I løbet af sommeren er der ofte kommet mere end 200 gæster hver dag, flest i weekenden.

.

LIDO’s specialiteter

En af stedets tilbud er en morgenkomplet med surdejsboller, pisket smør – såkaldte BMO (Bolle Med Ost) – marmelader og eventuelt et blødkogt æg, eller én af stedets berømte omeletter.

Længere hen på dagen bliver de fleste mere fristet af tomattærter, crêpes eller de japanskinspirerede Sando-sandwiches. “Foldede eggs on toast” med friske krydderurter er en ganske særlig lækker ret – ifølge de besøgende naboer.

Hele dagen serveres de lækreste ”pastries” med honningristede pistacchio’er, Piemonte-hasselnødder, lemon eller andet godt på toppen. Dertil kommer årstidens frugttærter og den daglige overraskelse i form af ”Cake of the day”. Der er også lækre cookies tilgængelige.

Helt ærligt: Det er vanskeligt at vælge! For alt ser meget lækkert ud og smager ”himmelsk”.

.

Fint udvalg i drikkevarer

Blandt drikkevarerne er udvalget ligeledes stort. Værterne har valgt at købe kaffe fra det århusianske firma La Canba, så de mange forskellige kendte kaffetyper som cappuccino, americano, flat white osv. kan serveres med ekstra kvalitet.

De fås både varme og som ”iced” – mest til sommerbrug. De forskellige juices er ”naturligvis” frisklavede fra bunden – og de smager også derefter.

Priserne ligger på niveau med de fleste caféer i byen. Kaffe og te koster 40-50 kr., drinks 45-65 kr., øl 60 kr., boller med ost fra 48 kr., crêpes 110-145 kr. og ”pastries” 40-65 kr.

.

Hvem står bag LIDO?

Ejeren og direktøren for firmaet driver flere andre caféer rundt i København, bl.a. Apotek 57. Han har ansat den 42-årige italienske Chiara Bardi, som har boet i Danmark de sidste fem år, hvor hun har uddannet sig inden for marketing og produktion af specialiteter.

Den sidste af de fast ansatte er Lola, 28 år, med en uddannelse inden for historie og kokkefaget.

Sammen med de øvrige unge ansatte glider det daglige arbejde ”som en leg”, især da det fælles mål er at skabe glæde og hygge omkring gæsterne samt servere lækker mad til kunderne.

Selvom efteråret er køligt, er der stadig megen aktivitet udenfor på den brede trappe og ved bænkebordene. Folk sidder stadig gerne og nyder udendørslivet, men aktiviteterne begynder at flytte indendørs, hvor der er varme og store, grønne planter. Hver uge sættes friske blomster op. Personalet lægger mange kræfter i at skabe et sted, hvor folk finder ”den gode energi”.

.

Fremtiden

Indtil videre er der åbent mandag, torsdag og fredag kl. 8-17 samt lørdag og søndag kl. 9-17.

Hvis alt går efter planerne, kunne aftenåbning komme på tale.

Man kunne håbe, at der kunne skabes en december-tradition som et lille projekt på dette sted, hvor både naboer og forbipasserende føler sig veltilpasse.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*