Kunstneren, der folder lærredet til liv udstiller på Havneholmen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Det lille galleri på Havneholmen på Havneholmen 80 har fra den 30. juni en ny udstilling med Ege Arp-Hansen.

.

Med en innovativ tilgang, der blander traditionelle maleteknikker med skulpturelle tiltag, formår Ege Arp-Hansen at skabe værker, der spiller med lys og skygge.

“Han starter på værket som enhver anden maler med et tomt lærred. Men det, der adskiller ham fra andre, er den transformative proces, der følger efter maleprocessen. Han udvælger få pigmenter til hvert lærred, ofte kun et enkelt, der i fortyndinger af vekslende grad, påføres i mange transparente lag”, skriver Ole Schwander, det har kurateret udstillingen

.

Foldning til ny effekt

Når maleriet er færdigt, går han i gang med en omhyggelig foldning af lærredet, der udføres for at fremhæve bestemte elementer af det malede billede og skabe en dybde, der ellers ville være umulig at opnå på en flad og jævn overflade. Denne teknik skaber en reliefagtig effekt, hvor dele af maleriet springer frem, mens andre træder tilbage. Lys og skygge leger på de foldede flader, hvilket giver værket en dynamisk og levende karakter.

Der er i værkerne en balance mellem det forudsigelige og det spontane, hvor planlægning møder kunstnerisk intuition. Det er denne dualitet, der gør værkerne så dragende og inviterer tilskueren til at reflektere over de mange dimensioner af virkeligheden og vores måde at opleve verden på. I en tid hvor kunst konstant udfordrer og genopfinder sig selv, står Eges værker som et markant eksempel på, hvordan traditionelle medier kan transformeres og gives nyt liv gennem innovative teknikker.

Ved at danne folder i lærredet skaber han ikke kun et visuelt imponerende værk, men også en dybere forbindelse mellem kunst, lys, skygge og form – en hyldest til både det enkle og det komplekse i kunsten.

Udstillingen slutter den 28. august.

Hjemmeside: egearp-hansen.dk

Instagram: ege.arp.hansen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*