Kunsthåndværkermarked i Brøndsalen: Et mekka for unikt håndværk

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Når vi når til midten af oktober, vil Brøndsalen på Frederiksberg blive forvandlet til et marked for unikt kunsthåndværk.

.

I fire dage fyldes den smukke sal med produkter fra 24 af Danmarks bedste kunsthåndværkere. Hver eneste genstand er skabt med omhu og sans for detaljen, og arrangementet har nu 10 års jubilæum.

“Det er blevet en tradition, at vores kunder ved, at Brøndsalen byder på lækkert kunsthåndværk i efterårsferien,” siger Joan Hansen, medarrangør og kunsthåndværker. I en tid præget af masseproduktion er det ifølge Joan Hansen vigtigt at fejre det unikke og autentiske.

.

Unikt kunsthåndværk fra hele landet

Markedet, der arrangeres af Joan Hansen fra København og Lise Møller fra Himmerland, byder på alt fra beklædning til brugskunst. Joan Hansen arbejder med unika beklædning i uld, viskose og silke, mens Lise Møller designer unikke vindjakker. Begge har stor erfaring med at arrangere markeder, hvor udstillerne bliver nøje udvalgt for at sikre både kvalitet og variation.

“Vi ser en stigende interesse for varer med lang holdbarhed, og det er lige sådanne produkter, vi har samlet i Brøndsalen,” siger Lise Møller. Hun fremhæver, at markedet er sammensat af både nye og velkendte udstillere.

.

Fra keramik til trædesign og bæredygtige produkter

Blandt de tilbagevendende kunsthåndværkere finder vi Gabriella Jørgensen fra Nordjylland, som skaber kunsthåndværk inspireret af naturen. Hun kombinerer koldglas med keramik, strandingstræ, metal og granit. En anden genganger er Jan Debel fra JD Trædesign, der arbejder med træsorter som eg, elm og birk. Han skaber plankeborde, tapasbrætter og serveringsfade, hvor træets naturlige knaster og revner er en integreret del af designet.

Mona Thy bruger stoftryk til at skabe både billeder og smukke puder, mens glaspuster Tina Lofstad former glas i farverige designs. Anne Bak Markers arbejder med filt, som hun kombinerer med silke og uld for at skabe bæredygtige tørklæder og kjoler.

.

Mød kunsthåndværkerne bag værkerne

Alle 24 udstillere vil være til stede under hele markedet, hvilket giver de besøgende mulighed for at møde kunstnerne bag produkterne. Udstillingen spænder bredt og inkluderer keramik, skulpturer, træarbejde, smykker, skindtasker og -jakker, strik, filt og meget mere.

“Smukt kunsthåndværk i de smukkeste omgivelser i Brøndsalen – vi glæder os til at byde velkommen,” siger Lise Møller.

Markedet har gratis entre, og besøgende kan nyde kaffe og kage i den hyggelige café.

.

Åbningstider

– Torsdag d. 17. oktober kl. 11-18
– Fredag d. 18. oktober kl. 11-18
– Lørdag d. 19. oktober kl. 11-17
– Søndag d. 20. oktober kl. 11-17

For yderligere information kan du besøge kunsthåndværkernes hjemmeside.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*