Kulturnat på det Jødiske Museum

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Når vi nærmer os midten af oktober, vil Kulturnatten igen bringe spænding og mystik til københavnerne. På Dansk Jødisk Museum – en af byens skjulte og fantastiske perler – kan både børn og voksne se frem til en uforglemmelig aften fyldt med skattejagt og filmvisning, der tager afsæt i jødisk folketro og den fascinerende historie om golemfigurer.

.
I anledning af Kulturnatten vender museets golemfigurer, bygget af børn under Den Lille Kulturnat, tilbage. Men denne gang er der noget galt – de er blevet levende og er stukket af! Besøgende kan hjælpe museet med at finde de undslupne golems i de mange kringelkroge og montrer gennem en sjov og uhyggelig skattejagt, der med garanti vil underholde både børn og voksne.
.

Filmen om Der Golem

Som en del af aftenen vises også den ikoniske film *”Der Golem”*. Filmen, der starter kl. 18:05, er en af de tidligste filmfortællinger om det jødiske sagnvæsen, som rabbiner Löw i 1500-tallet skabte for at beskytte Prags jødiske befolkning mod antisemitiske angreb. Men som historien fortæller, gik det galt, da golemmen blev ukontrollabel og måtte destrueres.
Golemmens oprindelse er dybt forankret i jødisk mytologi og folketro. Ifølge traditionen er en golem en kunstigt skabt, menneskelignende skikkelse, der bringes til live gennem magiske ritualer og inskriptioner af hebraiske bogstaver. Rabbiner Löws berømte golem blev angiveligt skabt til at beskytte jøderne, men gik sidenhen bersærk, da rabbineren mistede kontrollen. Myten om golemmen lever videre i dag, og nogle mener endda, at rester af den stadig gemmer sig i en synagoge i Prag.
.

Del af kulturnatten

På museet får børnene under Kulturnatten mulighed for at lære mere om golem og de hebraiske bogstaver, der ifølge traditionen giver figuren liv.
Kulturnatten 2024 løber af stablen fredag den 11. oktober, og der er adgang til museets arrangementer med et kulturpas. Passet koster 125 kr. og gælder for én voksen og op til to børn under 12 år. Gå ikke glip af denne magiske aften fyldt med historie og mystik.
Læs mere om Kulturnattens program og køb dit kulturpas (https://kulturnatten.dk).

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*