Kommunen skal svare på nye spørgsmål om Njalstårnet

Njals tårn. Foto: Entasis
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Efter at TV2 har kunne berette om, hvordan ejeren af Bach Gruppen, Finn Bach, har haft fingrene dybt nede i det konkrete daglige arbejde i virksomheden, har DF’s medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Finn Rudaizky, rettet en række spørgsmål til den ansvarlige forvaltning.

.

I årevis har Njalstårnet stået ufærdigt, efter at det først blev afsløret, hvordan for store mængder genbrugsbeton og egentligt byggeaffald blev blandet ned i fundamentet, og siden at søjlerne ikke havde den nødvendige bæreevne.

Og selvom begge problemer er blevet udbedret, så mangler der stadig de endelige godkendelser, for det har vist sig overordentligt svært at få autoriserede fagfolk til at lægge navn til, at alt er på plads.

Nu kan TV2 så fortælle, at Bach Gruppens ejer, Finn Bach, ikke gik af vejen for at blande sig i små som store ting i virksomheden – herunder hvordan beton skulle blandes.

.

Spørgsmål til forvaltningen

De nye afsløringer vil DF’s Finn Rudaizky derfor gerne have forvaltningens kommentarer til.

“Jeg vil gerne vide, om forvaltningen, efter de alvorlige afsløringer af, at selskabets topledelse var direkte involveret i at blande affald i beton, fortsat stoler på de udtalelser, der kommer fra Bach Gruppen – f.eks. i relation til den manglende statiker,” siger Finn Rudaizky. Det er en autoriseret statiker, som skal lave de endelige beregninger om byggeriets styrke og underskrive dokumentationen. Noget, der endnu ikke er sket.

“Kan forvaltningen dermed i sit arbejde med sagen fortsat have tillid til udtalelser, analyser og andre materialer, som Bach Gruppen fremlægger? Hvis ja – hvilket grundlag baserer denne tillid sig på?” spørger Finn Rudaizky.

.

Flere spørgsmål

Det er langt fra første gang, forvaltningen skal svare på spørgsmål om byggesagen. I flere år har byggeriet været i problemer, og i dag henstår tårnet uden synlig byggeaktivitet.

Det er imidlertid svært for kommunen at foretage sig meget. Bach Gruppen har udbedret de problemer, som svindlen med betonstyrken udgjorde, ligesom søjlerne i byggeriet også er udbedret.

Hvad Bach Gruppen ikke har gjort, er at indsende dokumentation fra en statiker på, at styrken og sikkerheden nu er på plads. Lokalavisen Havnefronten har talt med flere fagfolk, der alle – anonymt – giver udtryk for, at selvom problemet er løst, så er byggeriet så skandaleramt, at det bliver rigtig svært at finde nogen, som vil lægge navn til, at tingene nu er løst.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*