Københavns Kommune forlænger forsøg med fleksible arbejdsuger

Foto: Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune

I forsøget på at skabe en bedre balance mellem arbejdsliv og familieliv har Københavns Kommune besluttet at forlænge deres igangværende eksperiment med fleksible arbejdsuger frem til april 2025.

.

Eksperimentet, som blev igangsat i første halvår af 2024, omfatter 17 udvalgte arbejdspladser, hvor medarbejderne afprøver nye måder at tilrettelægge arbejdstid og opgaver på.

“Nu forlænger vi forsøget, så vi får endnu bedre tid til at afprøve nye måder at arbejde på,” siger fungerende overborgmester Lars Weiss (Soc.) om forlængelsen. Han fremhæver, at målet er at finde en balance, hvor medarbejderne både kan varetage deres job og tage hensyn til familielivet.

.

Skal forbedre trivslen

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Enh.) påpeger behovet for at reducere mistrivsel og stress blandt medarbejderne.

“Flere og flere rammes af mistrivsel og stress. Forsøget med fleksible arbejdsuger er en god start, som forhåbentlig kan udbredes til alle de medarbejdere, der ønsker det,” siger hun.

På børneområdet har indførelsen af fire-dages arbejdsuger i flere daginstitutioner vist sig at være en succes.

“Det er nemlig vigtigt, at Københavns Kommune er et attraktivt sted at arbejde. Det giver ro og tryghed – både hos byens mindste og deres forældre,” siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (Kons.).

.

Fleksibilitet for flere

Fleksibiliteten er også afgørende på sundheds- og ældreområdet, hvor mange arbejder i skiftehold.

“Vi er nødt til at tilbyde større fleksibilitet og indflydelse på egen arbejdstid, hvis vi vil fastholde og tiltrække medarbejdere til sundheds- og ældreområdet,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Enh.) ser også tydelige resultater af forsøget. På botilbuddet Radisevej på Amager har ingen medarbejdere sagt op, siden den fleksible arbejdsuge blev indført.

“Tydeligere beviser på, at det her kan være en del af løsningen på at fastholde medarbejdere, kan man vel næsten ikke finde,” siger hun.

.

Frivilligt at deltage

Forsøget er frivilligt for de deltagende arbejdspladser, og medarbejderne har fået forskellige muligheder for fleksible arbejdsuger, som eksempelvis ekstra fridage eller længere arbejdsdage. Erfaringerne fra forsøget vil blive præsenteret for Borgerrepræsentationen i andet kvartal af 2025.

Forlængelsen af forsøget strækker sig frem til april 2025.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*