Københavns første tryghedsvagter er klar

Foto: Havnefrontens arkiv.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Fra om aftenen den 17. juli vil de første kommunale tryghedsvagter være at finde på gaderne i København. Deres opgave er at styrke trygheden og sikkerheden i nattelivet. Forsøgsordningen skal supplere politiets indsats og bidrage til et tryggere bymiljø i aften- og nattetimerne.

.

Er man gæst i det københavnske natteliv, så kan man fra i aften møde de første kommunale tryghedsvagter. Efter et ansættelses- og oplæringsforløb er de første nu klar til at gå på gaden for at styrke trygheden og sikkerheden i nattelivet.

Denne nye ordning er en del af en treårig forsøgsperiode, og kommer især til at færdes i områder præget af høj aktivitet og risiko for utryghed.

.

Uniformerede vagter

Tryghedsvagterne er uddannede til at håndtere de mange forskellige situationer, der kan opstå i nattelivet, og vil bære en særlig uniform, så de skiller sig ud og er til at få øje på.

De vil samarbejde tæt med politiet og supplere deres arbejde ved at dokumentere hændelser og sikre, at borgerne kan færdes trygt på alle tider af døgnet.

I første omgang vil Tryghedsvagterne være til stede på i indre by, men fremadrettet vil fokus især være på områder med mange udendørs fester og større forsamlinger.

Ved at være til stede kan tryghedsvagterne forebygge kriminalitet og kedelige episoder i nattelivet og være med til at skabe en større følelse af sikkerhed blandt byens borgere.

.

Starter i Indre By

”Nu er vi klar med de første hold tryghedsvagter, og vi håber, at gæsterne i nattelivet vil tage godt imod dem. I første omgang vil man kunne møde dem i Indre by, og senere vil de også være at finde i andre dele af byen. Vi forventer også at kunne flytte dem rundt, hvis behovet opstår – eksempelvis i forbindelse med store arrangementer eller koncerter,” siger Sine Jochumsen, der er enhedschef i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.

.

Forslag fra fhv. polititalsmand

Indsatsen er et resultat af et bredt politisk flertal på Københavns Rådhus, og blev indgået i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2024. Forslaget kom oprindelig fra Flemming Steen Munch, der i mange år var i Københavns Politi, hvor han blandt andet var talsmand gennem utallige konflikter.

Senere blev Flemming Steen Munch kommunalpolitiker for Venstre, og her fik han så vedtaget forslaget om, at der skal være kommunale vagter, som supplement til politiets indsats. Derefter var det op til Christiansborg at give tilladelse.

Forsøgsordningen med tryghedsvagter blev vedtaget på Christiansborg, der besluttede at give kommunerne mulighed for at ansætte kommunale tryghedsvagter eller indgå aftaler med autoriserede vagtvirksomheder. Vagterne skal gennemgå en obligatorisk uddannelse, der forbereder dem på de opgaver og udfordringer, de vil møde i gaderne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*