Københavns beskæftigelsesborgmester reagerer: Tiltrængt afbureaukratisering – men hvad forhindrer regeljunglen i at vokse igen?”

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsessystem er i dag kommet med deres anbefalinger til regeringen. Her følger en reaktion fra Jens-Kristian Lütken (V), der er borgmester for landets største beskæftigelsesforvaltning.

.

”I dag konstaterer jeg heldigvis, at ekspertgruppen lægger op til en markant og yderst tiltrængt afbureaukratisering.”

”Uanset hvor gennemgribende reformerne på beskæftigelsesområdet i sidste ende bliver, har jeg fortsat én stor bekymring: At vi på den lange bane ikke gør noget for at forhindre, at regeljunglen vokser sig stor igen.”

”Jeg har derfor foreslået et såkaldt ”byrdestop”. Ideen er enkel: Regel ind, regel ud. Vil Folketinget indføre en ny regel, må de fjerne en allerede eksisterende. Og det efterlyser jeg stadig, så vi får muligheden for at holde fast i den markante afbureaukratisering, der er lagt op til her.”

”Der er for mange skøre regler i jobcentrene. For meget er bundet op på kontrol og tjeklister. Mens der er for lidt fokus på den ledige, som jobcentrene er sat i verden for at hjælpe. Det burde jo være omvendt.”

”Nu ser jeg frem til, at regeringen får taget hul på de politiske forhandlinger og gør alvor af ambitionerne på beskæftigelsesområdet.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*