København og Nuuk indgår venskabsbyaftale

Foto: Erez Marom / Visit Greenland).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

København og Nuuk, som tidligere hed Godthåb på dansk og er beliggende i Kommuneqarfik Sermersooq, styrker nu forbindelsen mellem de to byer i Rigsfællesskabet ved at indgå en formel venskabsbyaftale. Det skriver kommunerne i en fælles pressemeddelelse.

.

Aftalen har til formål at fremme samarbejde inden for områder som nærdemokrati, bæredygtig byudvikling, trivsel og sundhed samt effektiv offentlig forvaltning.

“Jeg er glad for, at vores to hovedstæder nu knytter tættere bånd som venskabsbyer. København og Nuuk har meget at lære hinanden og kan dele viden om styrket borgerinddragelse, bæredygtig byudvikling og bedre rammer for kulturel udveksling,” siger overborgmester Lars Weiss (soc.).

.

Samarbejdsområder og vidensdeling

De to kommuners fagudvalg har allerede udarbejdet forslag til samarbejdsområder, der spænder bredt og fokuserer på vidensdeling og fælles udvikling.

De konkrete indsatser og fokusområder vil blive defineret løbende for at sikre, at samarbejdet er relevant og tilpasset de to byers behov.

“Det er med stor glæde og forventning, at vi indgår i dette venskabsbysamarbejde med København. Aftalen markerer begyndelsen på et tættere samarbejde, hvor vi sammen kan skabe gensidig værdi, som også vil kunne ses og mærkes af vores borgere. Vi ser frem til et givende samarbejde, der bygger på vores fælles værdier om demokrati, frihed, fællesskab og ligeværd,” siger Avaaraq Olsen, borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq.

.

Fremtidige perspektiver

Venskabsbyaftalen er indgået på initiativ af Københavns Kommunes Borgerrepræsentation og er resultatet af en tæt dialog mellem de to byer.

Aftalen indeholder også en bemærkning om muligheden for, at Torshavn Kommune, som er den sidste hovedstad i Rigsfællesskabet, kan blive inkluderet i samarbejdet på et senere tidspunkt.

Aftalen har en varighed på fire år og rummer et ønske om et ligeværdigt og gensidigt værdiskabende samarbejde. Samarbejdet vil fokusere på fire overordnede temaer:

1. Kultur, nærdemokrati og borgerinddragelse
2. Bæredygtighed, klima og byudvikling
3. Unge, trivsel og sundhed
4. Effektiv offentlig forvaltning

Med venskabsbyaftalen ser både København og Nuuk frem til at udveksle erfaringer og idéer, der kan berige livskvaliteten for deres borgere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*