IKEA København og Røde Kors Støtter Kriseramte Kvinder og Børn i Storkøbenhavn

Foto: IKEA.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

IKEA København har netop doneret 175.000 kr. til Røde Kors’ projekt Fra Bolig til Hjem. Denne donation bidrager til at skabe trygge rammer og en bedre fremtid for nogle af samfundets mest sårbare personer.

.

Hvert år forlader cirka 2.000 kvinder og børn krisecentre i Danmark for at starte et nyt liv væk fra vold. I den efterfølgende periode er et trygt hjem helt fundamentalt, og derfor har IKEA København valgt at støtte dette vigtige initiativ.

Med donationen hjælper møbelvirksomheden 20 kvinder og 14 børn i Storkøbenhavn med at få en ny begyndelse.

Dette er en del af IKEA’s samlede bidrag på 1 million kroner, som fordeles mellem virksomhedens varehuse i Danmark.

Kvinder med børn tildeles 10.000 kr., mens enlige modtager 7.500 kr. til køb af møbler og interiør. Derudover får de assistance fra frivillige arkitekter, som hjælper med at skabe et trygt og funktionelt hjem.

.

Mange starter forfra

“Vi er stolte af at kunne bidrage til kvindernes rejse mod en bedre fremtid. Mange af dem står overfor at skulle begynde forfra uden meget fra deres tidligere liv, og derfor føler vi et ansvar for at hjælpe dem med at skabe et trygt hjem for både dem selv og deres børn. Hos os tror vi på, at alle har ret til at føle sig hjemme, og derfor er det naturligt for os at støtte dette projekt,” siger Fatima Gustafsson, varehuschef i IKEA København.

For de kvinder og børn, der flytter fra krisecentre og skal etablere et nyt hjem, kan opgaven virke uoverskuelig.

Selvom de forlader krisecentret med håbet om en ny begyndelse, er tiden ofte præget af usikkerhed.

“Vi ved, hvor svært det kan være at starte forfra under så vanskelige forhold. Derfor er vi dybt taknemmelige for, at IKEA endnu en gang har valgt at støtte Fra Bolig til Hjem-projektet, som tilbyder familierne den afgørende hjælp, de behøver for at skabe en ny fremtid og et sikkert hjem,” udtaler Charlotte Pedersen, konsulent i Røde Kors Hovedstaden.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*