HOFOR sænker prisen på bygas igen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Cafeer, restauranter og boligforeninger med fællesvaskerier er nogle af de kunder, der kan se frem til en lavere regning for deres bygas. Fra 1. juli sænker HOFOR nemlig prisen – og det giver også et prisfald for privatkunder på Fastpris. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

.

Det er egentlig meget simpelt. Markedspriserne for både biogas og naturgas har forsat sit fald, og derfor kan HOFOR nu sænke prisen for kunderne for anden gang i år.

”Vi skal ikke lave underskud, men vi skal heller ikke have et større overskud. Nu er priserne på biogas og naturgas faldet gennem længere tid, og derfor justerer vi prisen igen, så kunderne får glæde af faldet i vores omkostninger,” siger en glad gaschef i HOFOR, Morten Stanley.

Da Putin skruede op for krigen til Ukraine eksploderede energipriserne. Særlig gaspriserne. Imens er der kommer mere grøn biogas i Danmark ligesom det store Thyrafelt, efter en renovering, igen producerer gas og gør Danmark til nettoeksportør.

.

Billigere at tænde gaskomfuret

For alle de københavnere, som har gas til deres kogeblus, går prisen fra 995 kr. årligt til 950 kr. årligt, inkl. afgifter og moms. Det er vel at mærke, hvis man betaler Fastpris. Hvis man bruger bygas til andet end madlavning eller er en virksomhed, betaler man for det målte forbrug. Her er prisfaldet fra 3,6 kr./m3 til 3,0 kr./m3, ekskl. afgifter og moms – et fald på omkring 16 pct. Det prisfald kan mærkes særligt hos større restauranter, som typisk bruger meget gas til madlavningen.

HOFOR har sænket priserne flere gange det seneste halvandet år i takt med, at priserne på biogas og naturgas er faldet på et ellers uforudsigeligt energimarked.

.

Priserne følger markedet

”Det er dejligt at kunne sænke prisen nu, men man skal selvfølgelig huske, at det også kan gå den anden vej, hvis vi ser energipriser stige igen som i 2021 og 2022”, understreger Morten Stanley.

HOFOR leverer bygas til omkring 250.000 københavnere. I dag er bygassen mere end 60 pct. CO2-neutral takket være biogas fra københavnernes eget spildevand.

Forsyningsselskabet arbejder på at gøre bygassen helt CO2-neutral i 2025 ved at investere i flere anlæg der kan nyttiggøre lokal biogas i bygasforsyningen. Indbyggerne i hovedstaden bliver således – populært sagt – selvforsynende med CO2-neutral bygas.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*