Havvand køler millioner af kvadratmeter i København

Havvandskammer til distribution af fjernkøling. Foto: HOFOR.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, har nået en betydelig milepæl med mere end 100 megawatt fjernkøling nu tilgængelig for storkunder i København.

.

Udvidelsen betyder, at fjernkøling fra HOFOR nu når ud til millioner af kvadratmeter i hovedstaden, hvilket markerer en væsentlig fremgang i byens kølingssystemer.

“Vi er meget tilfredse med, at flere bygherrer vælger fjernkøling som deres foretrukne køleløsning til større erhvervsejendomme. Denne udvidelse af vores fjernkølingsnetværk demonstrerer vores ambitioner om at understøtte byens udvikling og vækst,” udtaler Jakob Thanning, områdechef for Kundeløsninger & Fjernkøling hos HOFOR.

.

Fjernkøling er til stor-kunder

De 100 megawatt fjernkøling svarer til køling af tre millioner kvadratmeter i hovedstaden, og HOFOR har nyligt tilføjet to prominente storkunder til deres portefølje.

Det inkluderer en større statslig ejendom samt den historiske Kuglegården på Holmen, der nu nyder godt af fjernkølingens fordele i deres nyrenoverede erhvervslejemål.

Fjernkøling tilbyder ikke blot miljømæssige fordele med sit lavere energiforbrug sammenlignet med traditionelle køleanlæg, men frigiver også plads i bygningerne, som ellers ville være optaget af store køleanlæg.

Det gør det til et attraktivt valg for virksomheder, der ønsker at optimere deres bygningsanvendelse og samtidig reducere deres miljømæssige fodaftryk.

.

Brugt havvand siden 2009

Fjernkølingssystemet, der er baseret på brugen af havvand, har været en del af HOFOR’s ressortområde siden 2009.

Det udnytter havvandets naturlige køleegenskaber via et effektivt og bæredygtigt kredsløb, der sikrer præcis og pålidelig køling til både komfortkøling og specialiserede behov som serverrum.

Den seneste udvidelse af fjernkølingskapaciteten markerer ikke blot en teknologisk fremskridt, men også en strategisk investering i Københavns fremtidige bæredygtige udvikling.

.

Princippet minder om fjernvarme

Selve princippet bag fjernkøling minder om fjernvarme, men hvor fjernvarme leverer varme, sørger fjernkøling for kulde.

Havvand fra byens omgivelser bruges som en naturlig kølekilde, og via et lukket kredsløb transporteres den afkølede væske fra centrale køleanlæg videre til kunderne, hvilket sikrer en stabil og energieffektiv løsning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*