Havneappen gør det nemt at opleve København langs kajen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

En ny sektion i havneappen KBH Havn giver nu københavnere og besøgende mulighed for at opleve havnen på en helt ny måde – uden nødvendigvis at skulle hoppe i vandet. Den nye funktion, ‘Langs Kajen’, er rettet mod dem, der foretrækker at gå eller cykle langs kajerne og opleve byens maritime historie og arkitektur tæt på.

.

Med den nye opdatering i appen kan brugere finde forslag til ruter langs havnen, hvor man undervejs kan lære mere om de mange historiske steder, skulpturer og bygninger, der præger området.

Uanset om man går langs Skibbroen på Havneholmen eller Frederiksstaden, er der masser af spændende fortællinger at opdage.

“Havneappens nye guide med ruteforslag og information om det, du ser langs vandet, er en god guide at have med i lommen,” siger Mette Odgaard Mylin, havneudviklingschef hos By & Havn.

.

Historiske nedslagspunkter

En af de sjove historier, man kan dykke ned i via appen, er den om kopien af Michelangelos David, som står foran det Vestindiske Pakhus.

Oprindeligt blev statuen placeret overfor Vartov, hvor de kvindelige beboere blev forfærdede over Davids nøgne skikkelse, hvilket resulterede i, at statuen fik et figenblad for at dække sig til.

Et andet eksempel er skulpturen ‘En rigtig dansk familie’ på Skibbroen, skabt af kunstneren Gillian Wearing. Familien Thorsen fra Hillerød blev i 2014 afstøbt i bronze som en del af et kunstprojekt om familiebegrebet.

.

Flere opdateringer på vej

‘Langs Kajen’ inkluderer også information om Havneringen, og der vil snart blive tilføjet endnu flere ruter.

Desuden arbejder By & Havn på at integrere havnebussernes afgangstider i appen, så brugere nemt kan planlægge ture langs vandet med offentlig transport.

Appen, som er gratis og tilgængelig både på dansk og engelsk, tilbyder også oplysninger om vejr, vandkvalitet, sikkerhed og tips til aktiviteter i havnen.

Hvis du allerede har appen, kan du opdatere den for at få adgang til den nye sektion, og ellers kan den hentes via byoghavn.dk/app.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*