Flere pendler over Øresundsbroen

Foto: Øresundsbron
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I første halvår blev der i gennemsnit foretaget 5.471 pendlerture med bil pr. dag over Øresundsbron – som svenskerne kalder den – en stigning på 11,3 pct. i forhold til samme periode i 2023.

.

Det glæder selskabet bag broen, at der efter en corona-nedgang er godt gang i trafikken.

“Pendlingen fik et opsving og tog ekstra fart i andet kvartal”, siger Linus Eriksson, administrerende direktør i Øresundsbron.

Med et gennemsnit på 19.136 passager om dagen i januar-juni steg Øresundsbrons samlede vejtrafik med 3 pct. i forhold til samme periode sidste år. Vejindtægterne steg med 21 mio. DKK til 784 mio. DKK i første halvår 2024.

Pendlingen med bil steg med 11,3 pct. i forhold til samme periode sidste år, og fire ud af ti rejser blev foretaget med det nye periodekort ØresundPENDLARE+, der giver ubegrænset rejseaktivitet til en fast pris.

Fritidstrafikken blandt ØresundGO-kunder steg med i alt ca. 4 pct. i årets første seks måneder sammenlignet med samme periode i 2023.

.

Mange fritidsrejsende

“Den danske fritidstrafik var rekordhøj sidste år, men fortsætter med at stige. Det forstærker billedet af den store danske interesse for udflugter og ferie i nabolandet. Samtidig gør en svækket svensk krone det stadig attraktivt for danskerne at opleve Sverige”, siger Linus Eriksson.

Lastbiltrafikken tegnede sig i gennemsnit for 1.619 passager om dagen, et fald på 2,6 pct. i forhold til samme periode i 2023. Godstrafikken er i løbet af andet kvartal begyndt at stabilisere sig på sidste års niveau.

“Godstrafikken har været faldende i næsten et år efter flere år med stærk vækst. 2024 begyndte også med faldende trafik, men siden april har den ligget mere stabilt på sidste års niveau”, siger Linus Eriksson.

.

Flere kører over i el-biler

Øresundsforbindelsens grønne passager, altså køretøjer der kører på enten el eller brint, er blevet optalt ved at matche betalingsanlæggets teknologi for nummerpladeaflæsning med køretøjsregistre i Danmark og Sverige.

I juni 2023 var andelen af grønne passager 8,4 pct. – og den er gradvist steget hver måned til 12,2 pct. i juni i år.

Det svarer til en stigning på omkring 45 pct. på et år.

Øresundsbro Konsortiets renteudgifter faldt fra 136 til 97 mio. DKK som følge af faldende inflation og reduceret gæld. Driftsomkostningerne steg med 2 mio. DKK i forhold til den samme periode sidste år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*