Flere borgermøder om ny cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge på vej

Illustration: Københavns Kommune.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Politikerne på Københavns Rådhus bakker massivt op om en ny cykel- og gangbro mellem Lyngholm Enghave Brygge og Sirus Plads på Islands Brygge. Nu gør forvaltningen klar til endnu flere møder om den kommende bro.

.

En foranalyse omkring den kommende cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge har samlet stor folkelig opbakning.

Bare ikke lige der hvor broen skal gå i land på begge sider.

Her har lokale kæmpet imod broen med argumenter som, at broen slet ikke var planlagt, da de flyttede hertil – selvom den fremgår af mere end end lokalplan og at særligt trafikforholdene er helt håbløse.

På Københavns Rådhus står man imidlertid fast på en broforbindelse, men samtidig vil man gerne imødekomme kritikken i forhold til den trafikale situation.

Bl.a. derfor er Københavns Kommune er ved at få udarbejdet den udvidede foranalyse af den planlagte cykel- og gangbro mellem Lyngholm på Enghave Brygge og Sirius Plads på Islands Brygge.

Det sker efter at politikerne har lagt sig fast på den oprindelige linjeføring kaldet G-5.

.

Udformning skal besluttes

Hvordan broen skal se ud er ikke plads endnu. Det fortæller projektleder i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltning, Christian J. Wulf-Andersen, i en orienteringsskrivelse.

“Vores rådgiver er ved at udarbejde forskellige muligheder for hvordan broen og landingerne kan udformes. Når forslagene er blevet mere konkrete, vil vi præsentere dem for beboere, virksomheder og organisationer, der har til huse i de to områder og har interesse i, hvordan broen og landingerne skal udformes”, skriver han og oplyser at første borgermøder “vil blive afholdt tirsdag d. 3. september kl. 18.00 – 20.00”. Sted og dagsorden er til gengæld ikke på plads.

Desuden er det planen at afholde et borgermøde igen i november.

Imellem disse to møder er det planlagt at afholde mindre møder for beboere på Enghave Brygge hhv. Islands Brygge, hvor de lokale forhold kan gennemgås og diskuteres.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*