Demonstrationer på Havneholmen mod fængsling af kendt miljøaktivist i Grønland

Foto: Ole Schwander
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Fængslingen af den kendte miljøaktivist Paul Watson i Grønland har udløst voldsomme reaktioner, også en mindre en på Havneholmen, hvor demonstrationer mod Japan er blusset op.

.

Japan, der har anmodet om Watsons fængsling med henblik på udlevering, står centralt i kontroversen på grund af Watsons årelange kamp imod blandt andet hvalfangst i landet gennem sin kontroversielle miljøorganisation, Sea Shepherd. Deres ambassade er beliggende på netop Havneholmen.

Sea Shepherd, stiftet i 1977 efter Watsons kontroversielle exit fra Greenpeace, er kendt – eller berygtet, som nogle måske ville sige – for sine direkte og ofte provokerende aktioner.

De aktioner, der har sat fokus på blandt andet hvalfangst og ulovligt fiskeri, har gjort Watson til en torn i øjet på japanske myndigheder, som nu ønsker ham udleveret gennem en international arrestordre. Fængslingen i Grønland er sket på baggrund af denne ordre, og Watson afventer nu afgørelsen om, hvorvidt han skal udleveres til Japan.

.

Lokal modstand mod udlevering

En af dem, der er stærkt imod Watsons udlevering, er den danske aktivist Tanja Zabell.

Sammen med en lille håndfuld andre demonstranter mødte hun op på Havneholmen, hvor den japanske ambassade er placeret, for at protestere mod udleveringen.

Ifølge Zabell er det en fejltagelse at udlevere Watson til Japan, og hun og de øvrige demonstranter kræver hans frigivelse og opfordrer til, at hans kamp mod miljøforbrydelser fortsætter uden yderligere indblanding fra de japanske myndigheder.

Tanja Zabell er en aktivist og tidligere reporter fra Christiania, hvor hun har boet i mange år. Hun er kendt for sit engagement i miljø- og sociale sager samt for sin tid som vært på Christiania TV.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*