DEBAT: Radikale Venstre: Havnefronten får en kærlig hånd med ny budgetaftale

Christopher Røhl. Foto: Københavns Kommune.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
DEBAT - Af Christopher Røhl (B) gruppeforperson og med af Teknik- og Miljøudvalget.

Det er efterhånden længe siden Københavns havnefront primært husede byens industri. I dag er det i stedet blevet byens nye årer, hvor livet leves. Her mødes vi, motionerer, nyder naturen og tager en pause fra byens travle liv.

.

Derfor er jeg enormt stolt over, at Radikale Venstre i budgetaftalen for 2025 i Københavns Kommune har sikret midler til at forbedre havneområdet yderligere, så det bliver endnu mere tilgængelig og attraktiv for alle byens borgere. Helt konkret har vi afsat 47,3 mio. kr. de næste par år til forbedringer af havnefronten. Blandt andet til:

  • Forbedring for fodgængere og cykler ved Lille Langebro
  • Pilotprojekt med fri badning i udvalgte områder af havnen
  • Løsning af problemer med broklapperne på Langebro
  • Grønt og rekreativt areal ved Kigkurren på Islands Brygge.

.

Forbedringer på Lille Langebro

Et af de projekter, som vi prioriterer højt, er forbedringen af området ved Lille Langebro.

Overgangen til Christianshavn skal opgraderes, så det bliver nemmere og mere sikkert at krydse broen, både for fodgængere og cyklister.

Som et skridt i den retning har vi i Radikale Venstre også taget initiativ til, at strækningen mellem Lille og Store Langebro bliver en decideret cykelgade.

Målet er at skabe et tryggere miljø for cyklister, hvor de ikke risikerer at blive ramt af bildøre eller fodgængere, der uforvarende krydser vejen.

.

Visionsplanen for Kigkurren – fra parkeringsplads til grønt område

En anden spændende udvikling, som jeg personligt har været engageret i, er at imødekomme den nye visionsplan for området ved Kigkurren på Islands Brygge.

For ikke så længe siden deltog jeg i et borgermøde i Kulturhuset på Bryggen, hvor vi diskuterede potentialet for området sammen med lokale borgere.

Det glæder mig at kunne sige, at vi nu er klar til at levere på det konkrete initiativ, der skal omdanne den enorme parkeringsplads til et nyt grønt og rekreativt areal. Det er et projekt, der vil skabe et grønt åndehul for både beboere og besøgende.

.

Badning i havnen – nye muligheder for fri badning

Badning i havnen er allerede en populær aktivitet, og vi arbejder på at udvide mulighederne endnu mere.

Som en del af budgetaftalen laver vi forsøg med fri badning i Teglværkshavnen og Nordbassin ved Sandkaj.

Det er blot begyndelsen, og vores mål er på sigt at åbne hele inderhavnen for fri badning og rekreative aktiviteter som sejlture og ophold på vandet.

.

Løsning af problemer med broklapperne på Langebro

Langebro er en vigtig trafikåre i København, men der er udfordringer med broklapperne, der risikerer at gå i stykker, hvis vi ikke handler nu.

Derfor er jeg meget betrygget ved, at der nu er afsat penge til en omfattende analyse af broklapperne, så vi kan sikre, at broen fortsat kan åbnes for de store skibe der fortsat har brug for at passere for udviklingen af de nye kvarterer på Sjællandssiden af havnesnittet.

.

En havnefront for alle generationer

Vi i Radikale Venstre mener, at Københavns havnefront skal være et sted for alle – unge som ældre, lokale som besøgende.

Derfor glæder det mig, at vi er på vej mod en havnefront, der favner fremtiden, og jeg ser frem til at se alle disse initiativer blive realiseret, ligesom vi fortsat arbejder for flere forbedringer langs havnefronten og i havnen, der giver mere natur og inviterer til mere ophold og brug af havnefronten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*