DEBAT: København skal ikke have en turismeskat

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
DEBAT AF: Louise Theilade Thomsen
Gruppeformand og medlem af Københavns Borgerrepræsentation (V)

 

Inden sommerferien vedtog et flertal i borgerrepræsentationen at rette henvendelse til regeringen med ønsket om at indføre en turismeskat i København. Det stemte Venstre selvfølgelig imod. En turismeskat er en forfærdelig idé af flere årsager.

For det første betaler turisterne allerede millioner af indirekte kroner til stats- og kommunekassen.

For det andet giver det absolut ingen mening, at venstrefløjen på den ene side ønsker at begrænse turismen til København, og på den anden side glædeligt bruger 15 millioner kroner årligt på store events via kommunens megaevent-pulje, der blandt andet skal tiltrække turister, og 12 millioner kroner årligt på turismeorganisationen Wonderful Copenhagen, der netop har som hovedformål at tiltrække turister til hovedstaden.

.

Må slet ikke bruge pengene fra turisme-skat

For det tredje er det svært at se, hvad vi vil få ud af at få flere penge i kommunekassen, når vi allerede har langt flere penge, end vi må bruge.

København er en af de rigeste kommuner i Danmark. På grund af det såkaldte service- og anlægsloft må vi i dag slet ikke bruge alle de penge, vi har. Og regeringen giver os næppe lov til at indføre en skat, der går uden om serviceloftet.

For mig at se er en turismeskat derfor blot endnu et eksempel på venstrefløjens evige ønske: en større offentlig sektor. Og det sidste, Københavns Kommune har brug for, er flere djøf’ere til at opkræve flere penge, vi ikke må bruge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*