DEBAT: Godt nyt for Christianshavns seniorer

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Sisse Marie Welling (F), Line Ervolder (C), Helle Jønch (C), Bente Møller (Ø), Katrine Hassenkam Zoref (Ø), Jean Thierry (Ø), Yildiz Holm Akdogan (A), Rasmus Rune Steenberger (F), Katrine Kildgaard Nielsen (B), Claus Nicolai Møller Buch (V), Finn Rudaizky (O), Alexander Ryle (I)

Grå hår og en falmet fødselsattest er ingen hindring for at holde sig fysisk aktiv og dyrke sociale fællesskaber med andre. Tværtimod bliver det vigtigere med alderen at holde sig i gang. Derfor er et kommende seniorhus på Christianshavn en rigtig god nyhed.

.

Træningsfaciliteter, dansehold, naturudflugter, musikoplevelser eller foredrag. Det er bare nogle af de mange forskellige tilbud, man som ældre københavner kan få glæde af som bruger af et kommunalt aktivitetscenter.

I Københavns Kommune er der i dag 21 aktivitetscentre fordelt geografisk over hele byen, men særligt én bydel har manglet – Christianshavn. Heldigvis har vi nu endelig et lokalt tilbud på vej!

.

Nyt seniorhus

I Sundheds- og Omsorgsudvalget har vi nemlig besluttet at bruge nogle af pengene fra regeringens Ældrereform til at etablere et helt nyt seniorhus på Danneskiold-Samsøes Allé på Christianshavn, hvor vi endelig har fundet de helt rette lokaler.

Samtidig har vi givet håndslag på, at vi ufortrødent fortsætter jagten på den byggegrund, der skal huse et kommende plejehjem på Christianshavn.

Det har længe været et brændende ønske for både christianshavnerne og for os politikere at kunne etablere Christianshavns første lokale plejehjem, men det er ikke lykkes endnu. Vi giver selvfølgelig ikke op.

.

Et kombineret tilbud

Alle københavnere skal have mulighed for at leve et aktivt liv både socialt og fysisk – og uanset alder eller skavanker! Derfor er det en rigtig god nyhed, at Christianshavn i fremtiden også vil kunne tilbyde bydelens ældre et lokalt mødested, der kan være ramme om sociale og fysiske aktiviteter.

Det nye seniorhus på Christianshavn kommer til at rumme to ting: dels et lokalt aktivitetscenter for ældre christianshavnere, der er visiteret gennem kommunen, dels et åbent frivilligt drevet tilbud for alle seniorer på Christianshavn, der ønsker at tage del i frivillige aktiviteter og fællesskaber. Kombinationen vil forhåbentlig være med til at gøre seniorhuset til et levende hus med masser af samarbejde og fællesskab på tværs.

Vi har som politisk udvalg på sundheds- og ældreområdet et stort fokus på at forebygge og styrke ældres mentale og fysiske sundhed. Og derfor er vi glade for, at et aktivitetstilbud på Christianshavn vil være realitet i slutningen af 2025! Og vi håber, at vi også snart kan dele nyheden om, at planerne om et kommende lokalt plejehjem kan begynde at tage form.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*