DEBAT: Gaza får humanitær hjælp fra København. Næppe flertal for det samme til Israel

Hamas tunnel under FN skole i Gaza. Foto: IDF.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
DEBAT: Af Finn Rudaizky (DF)
Medlem af Borgerrepræsentationen
Så skal Borgerrepræsentationen igen drøfte krigen mellem Hamas og Israel. I torsdags var det en Palæstinas Plads i København. 29 var for og 26 imod. Nu går afstemningen til offentlig høring og ender derefter igen til politisk behandling.
På torsdag den 10. oktober, stiller Enhedslisten forslag om, at yde nødhjælpsbistand på en million kroner til vennerne i Gaza.
Tilsynsmyndigheden, Ankestyrelsen, har allerede givet grønt lys. Så forslaget kommer til afstemning.
Og mit gæt er, at det blodrøde flertal og Det radikale Venstre i København, siger ja til, at københavnske skatteydere betaler.
Dansk Folkeparti vil endnu engang foreslå, at nødhjælpsbistand også gives til den anden part i konflikten, bl.a. til de israelske gidsler og til det dansk-israelske gidsel, som ligeledes har brug for humanitær nødhjælp. Efter min mening, skal humanitær hjælp ydes ligeligt. Derfor er mit forslag også på en million kroner.
.

Enøjet støtte

Sidst mit forslag var til afstemning i Borgerrepræsentationen, stemte Enhedslisten, Socialdemokratiet, De konservative, de radikale, SF og Liberal Alliance imod.
Jeg har aldrig forstået den afstemning. Mon ikke, at nogle af disse partier, skulle revurdere deres holdning ?
Kan det virkelig være rigtigt, at København ender med, kun at få flertal for nødhjælpsbistand til palæstinenserne og totalt ignorerer nødhjælpsbehovet til de værst medtagne gidselofre, herunder misbrugte og bortførte kvinder, børn, unge og ældre.
Hvis det bliver udfaldet, så er der jo rent faktisk tale om, at der drives udenrigspolitik i Københavns Borgerrepræsentation.
.

Støtte føre til splittelse

Det er uværdigt og kimen til endnu mere konfrontation mellem forskellige grupper af minoriteter i København.
Hvor pokker finder jeg de politikere, som sætter sig i spidsen for at samle byen og borgerne ? Det er svært at få øje på, i en tid i hovedstaden, hvor f.eks. SF og de radikale, på flere områder, har overhalet Enhedslisten venstre om.
Kampen om de blodrøde stemmer i København fortsætter. Det gør strid og trusler i byens gader også. Stemmerne er åbenbart vigtigere end forsøget på at skabe en samlet by. Det er synd for byens borgere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*