By & Havn vil reducere CO2-forbruget fra arbejdsmaskiner

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

By & Havn har netop underskrevet en hensigtserklæring med CO-PI (Center for Offentlig-Privat Innovation) om omstilling til emissionsfrie arbejdsmaskiner på selskabets byggepladser. I første omgang vil et pilotprojekt i Kranparken i Nordhavn danne rammen for By & Havns ambition om at minimere anlægsaktiviteters aftryk på klima, luft og støj.

.

By & Havn har netop underskrevet hensigtserklæringen og indtræder dermed i et partnerskab, hvor der på nuværende tidspunkt er 18 offentlige bygherrer.

De vil i fællesskab udveksler erfaringer og fortæller om deres egne skridt i forbindelse med at etablere en strategisk og operationel praksis.

Formålet er at efterspørge emissionsfrie arbejdsmaskiner.

I By & Havn er man allerede i fuld gang med en grøn omstilling af selskabet og har en ambition om at reducere CO2-udledningen med 50 pct. i selskabets værdikæde og samtidig blive CO2-neutrale i egen drift frem mod 2030.

Anne Skovbro glæder sig over, at CO-PI har dannet et fællesskab, hvor de store bygherrer og kommuner kan lære af hinanden og dele eksempler på best-practice.

“Som stor bygherre i København har vi et stort ansvar for at gøre alt, hvad vi kan for at minimere byggeriets aftryk på klima og luft- og støjkvalitet. Vi har allerede stor succes med at stille høje krav i vores udbud og kan se, at investorer og branchen generelt er klar til at indfri de store ambitioner. Vores seneste salg af Enghave Brygge til AP Ejendomme viser med al tydelighed, at når vi stiller høje krav i udbuddene og har partnere, der ønsker at levere på ambitionerne, så kan vi for alvor skabe bykvarterer, hvor CO2-reduktion og bæredygtighed er i højsædet”. siger adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn.

.

I gang om få måneder

Pilotprojektet, som sættes i gang ved Kranparken i Nordhavn i de kommende måneder, skal i første omgang være med til at sætte rammerne op for, hvordan en emissionsfri byggeplads kan håndteres i udbudsfasen.

Derefter skal der være en markedsdialog med potentielle entreprenører og leverandører, så By & Havn kan få sikkerhed for at opladning af anlægsmaskinerne sker så emissionsfrit som muligt.

Anne Skovbro ser frem til at få en række gode erfaringer fra Kranparken, som kan danne et vigtigt indblik og læring i, hvordan man bedst stiller krav i selskabets udbud.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*