Bryggens kendte trykkeri er flyttet under jorden og inviterer til åbent hus

Jakob Beck Jespersen i sit trykkeri.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Anders Bo Petersen

Jespersen Tryk, som er et af de ældste firmaer på Islands Brygge, er flyttet over i yderst diskrete lokaler under H. C. Andersens Boulevard. De vil gerne indbyde dig til at komme forbi og se deres nye trykkeri. Samtidig har de ansat en lokal kunstner, som kommer til at have ansvaret for galleriet. Her vil man kunne købe unikke prints af de udstillede værker.

.

Det er næppe de færreste lokale på Christians Brygge, der ved, at der findes nogle store lokaler på næsten 600 m² lige under H. C. Andersens Boulevard.

De forrige ejere havde et kunstgalleri, men nu er det Jespersen Tryk, der siden april har holdt til.

I forbindelse med renoveringen af Langebro blev de opsagt for tre år siden, og siden har de været på udkig efter et nyt erhvervsmål.

For et år siden købte Jespersen Tryk så lokalerne, som i mellemtiden er blevet istandsat. Selve flytningen tog tre måneder.

Ejer af Jespersen Tryk, Jakob Beck Jespersen, siger til Havnefronten: ”Vi ved, at vi er meget heldige med denne beliggenhed og er glade for, at vi stadig har et tilhørsforhold til Bryggen”, siger han – selvom placeringen er lige på den anden side af havnen.

.

Samme firma, men også galleri med salg af prints

De tidligere ejere af lokalerne havde brugt dem som kunstgalleri. Jakob Beck Jespersen så en mulighed for at udvide trykkeriet med et galleri.

Her er det, at kunstner Julie Stokholm kommer ind i billedet. De to havde mødt hinanden gennem Islands Brygges handelsstandsforening, fordi hun havde haft Egils Deli, som hun lukkede sidste år.
”Som kunstner er det generelt svært at få eksponering og salg. Med denne kombination af unikke prints af de udstillede værker kan dette give kunstneren en ekstra indtægt”, siger Julie Stokholm.

Hun uddyber, at et unikt print vil sige, at kunstprintet bliver trykt i et meget begrænset oplag, f.eks. 100 styks, hvor hvert vil blive signeret personligt.
Jespersen Tryk er netop specialister i digitale printtryk, så muligheden for et samarbejde mellem dem var oplagt.
Galleriet vil også give andre kunstnere mulighed for at udstille deres værker med samme koncept.
Disse prints vil kunne købes med eller uden ramme.

.

Ønske om skiltning på H. C. Andersens Boulevard

At finde vej til Jespersen Tryks nye lokaler er ikke bare lige. Det kan undertegnede skrive under på, da han skulle lave dette interview.

Han måtte have hjælp af Julie Stokholm, der vinkede ham på rette vej, da han stod på H. C. Andersens Boulevard ved Langebro.

Når man står ved trappenedgangen til lokalerne, er der et meget diskret printposter på betonbedet, hvor firmanavnet står på.
Jakob Beck Jespersen anerkender problemet: ”Vi har tidligere sat et banner op oven over lokalerne i gadeplan, men under fem timer efter fik vi en pæn mail om at pille det ned igen”, siger han.

Han indrømmer dog også, at han ikke har søgt tilladelse endnu, fordi han ikke har haft tid.

”Vi vil gerne holde liv i næringslivet i området. I forvejen er det ikke nemt at drive en fysisk forretning. Derfor er det vigtigt at blive eksponeret i bybilledet”, slutter han.
Skulle du som Havnefrontens læser være blevet nysgerrig på, hvor Jespersen Tryk er flyttet hen, venter der en lille historisk overraskelse, når du træder ind i deres lokaler.

.

Reception torsdag den 3. oktober

Jespersen Tryk holder reception fra 16.00-19.00 på adressen: H. C. Andersens Boulevard 51, kld. 2, 1553 København V (ligger mellem første og anden karre på Christians Brygge-siden). Alle er velkomne.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*