Borgmester er ikke inhabil i sag om ny bro til Enghave Brygge

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Klagerne, der er stærke modstandere af en ny bro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge, fik ikke medhold i deres påstand om, at teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Enhl.) skulle være inhabil i sagen om den kommende bro mellem Islands Brygge og Enghave Brygge.

.

Teknik- og Miljøforvaltningen har afvist anklagerne og fastslået, at der ikke er grundlag for en egentlig juridisk vurdering af borgmesterens habilitet.

I klagen, der blev sendt den 9. september 2024, hævder modstanderne, at Barfod burde erklæres inhabil, da hun tidligere har repræsenteret en forening ved Nokken som advokat i perioden 2012-2014. Derudover påpeger de, at hendes datter har været ansat hos advokatfirmaet &Foldschack, som også blev involveret i sager omkring Nokken. En af de undersøgte forbindelser vil nemlig berøre Nokken.

.

Intet med en bro at gøre

Teknik- og Miljøforvaltningen har dog vurderet, at sagen om broen mellem Enghave Brygge og Islands Brygge ikke kan sammenlignes med den tidligere sag om Nokken, hvor Barfod blev erklæret inhabil.

Ifølge et notat fra vicedirektør Karsten Biering Nielsen, lyder det:

“Da fastlæggelse af stiforløbet ift. de syv lodder på Nokken var en væsentlig del af baggrunden for, at lokalplanen blev udarbejdet og vedtaget i 2014, vurderede Teknik- og Miljøforvaltningen, at der var tale om ‘samme sag’ dengang. Men i den nuværende sag om cykel- og gangbroen er der ikke tale om samme problemstilling.”

.

Fremgår af to andre lokalplaner

Broen har da heller ikke fremgået af en lokalplan vedrørende Nokken. Derimod er den fremgået af lokalplaner for såvel Enghave Brygge og Islands Brygge, hvor det er angivet, hvor broen kan forløbe.

Endvidere nævner forvaltningen, at Barfods datter ikke var ansat i advokatfirmaet, da sagen om broen blev behandlet politisk, hvilket yderligere afviser inhabilitetsanklagen.

Det er medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Niels E. Bjerrum (Soc.), der har spurgt ind til sagen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*