Borgermøde om ny cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge i næste uge

Illustration: Københavns Kommune.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Endnu et borgermøde om den planlagte cykel- og gangbro mellem Lyngholm på Enghave Brygge og Sirius Plads på Islands Brygge afholdes næste uge i Kulturhuset på Islands Brygge. Mødet vil fokusere på broens design.

.

Den kommende cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge har fået stor opbakning både blandt borgerne og politikerne på Rådhuset, hvor samtlige partier bortset fra ét støtter broen mellem Islands Brygge syd og Engholmene.

Der er dog lige så stor modstand blandt borgerne og politikerne angående placeringen af broens landingssteder på begge sider. Politikerne har allerede fastslået, at den foreslåede forbindelse i to lokalplaner er den, som de vil arbejde videre med, og de undersøger nu detaljeret forløbet for cykel- og gangbroen mellem Lyngholm på Enghave Brygge og Sirius Plads på Islands Brygge.

Politikerne håber, at yderligere undersøgelser kan afhjælpe nogle af de lokale protester, som indtil nu har haft næsten religiøs karakter.

.

Møde i Kulturhuset

Mødet finder sted tirsdag den 3. september 2024 kl. 18.00-20.00 i Salen på Kulturhuset Islands Brygge.

På mødet vil rådgiverteamet fra Rambøll og Gottlieb Paludan give en introduktion, præsentere en kort sammenfatning af resultaterne fra den første foranalyse og redegøre for kommissoriet for den udvidede foranalyse af linjeføring G5.

Derefter vil der være en præsentation af, hvad forvaltningen kalder “mulige varianter for linjeføring G5”. Dette betyder, at selvom politikerne har valgt linjeføringen, vil der stadig være mulighed for at justere broens udformning på landingsstederne Lyngholm på Enghave Brygge og Sirius Plads på Islands Brygge.

Det er dog tvivlsomt, om disse ændringer vil være tilstrækkelige til at tilfredsstille beboerne i de to områder. Mødedeltagerne vil have mulighed for at komme med deres kommentarer til de mulige varianter af G5.

.

Flere mindre borgermøder på vej

Projektleder Christian J. Wulf-Andersen fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltning har tidligere i en orienteringsskrivelse udtalt: “Vores rådgivere er ved at udarbejde forskellige muligheder for, hvordan broen og landingerne kan udformes. Når forslagene er mere konkrete, vil vi præsentere dem for beboere, virksomheder og organisationer i de to områder, som har interesse i, hvordan broen og landingerne skal udformes”.

Det er dette arbejde, der nu vil blive præsenteret, og alle vil have mulighed for at give deres input.

Desuden er det planlagt at afholde endnu et borgermøde i november. I perioden mellem disse to møder er der planlagt mindre møder for beboerne på Enghave Brygge og Islands Brygge, hvor lokale forhold kan diskuteres.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*