9 deltagere kæmper til DM i Kæmpegræskar i Tivoli 2024

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Lørdag den 12. oktober kl. 11:30 afholdes DM i Kæmpegræskar for 17. gang i Tivoli. Håbet er at slå den nuværende danske såvel nordiske rekord fra 2020 på 970,4 kilo. Vejret for græskar har været gunstigt i år, så muligheden for rekord i år er bestemt til stede. Det kan nu afsløres hvem der deltager i årets DM for Kæmpegræskar.

.

Den tredobbelte vinder og indehaver af den nuværende nordiske rekord Jens Peder Skønager, der vandt med en kleppert af et kæmpegræskar på 784,8 kilo i 2023, er også blandt deltagerne igen i år.
Der er deltagere fra både Jylland og Sjælland, og i år er flere fra deltagerlisten debutanter. Det er Emil Troung Hansen fra Tølløse, Per B. Thomsen fra Haslev og Peter Holst Olsen fra Næstved.

.

Går efter at vinde

”Selv om jeg har hørt at der er stærke modstandere i år, deltager jeg som altid for at vinde – det er jo en konkurrence. Vejret har drillet mange af mine græskarkolleger, men i et drivhus som jeg har, spiller vejret en mindre rolle. Dog har den høje luftfugtighed givet store udfordringer med svampeangreb og netop derfor er mit bidrag i år måske knapt så stort som jeg kunne ønske. Derfor ved jeg allerede nu at jeg ikke kommer i nærheden af min danske rekord, men det er der måske andre der gør ?? “, siger Indehaveren af den danske og nordiske rekord i græskar, Jens Peder Skønager fra Ribe deltager.

.

Mulighed for rekord

”Vi tror og håber i år på en ny rekord, så et græskar på plus 970,4 kilo modtages med kyshånd på vægten. De mange deltagerne har siden foråret brugt tiden på at forkæle deres græskar med uhyggelige mængder af komøg og regnvand. Nogle af dem har bygget huse til dem, så de store græskar ikke skulle fryse og dermed stoppe med at vokse om natten. I år ved vi, at der er meget store græskar med, så en rekord for første gang siden 2020 er inden for rækkevidde”, siger Tom Knudsen chefgartner i Tivoli og vært ved DM.

.

Styrkeløfterne flytter græskar

“Roskilde Atlet Klub stiller op til DM i Græskar 2024 med et hold på 13 atleter. Der går rygter om, at græskarrene bliver tungere end nogensinde, og det er en udfordring vi ser frem til at tage op. Vores atleter er vant til at løfte tunge vægte og arbejde tæt sammen, og vi har derfor lagt ekstra fokus på at styrke vores samarbejde og teknik, så vi kan løfte som ét samlet team. Det bliver en spændende dag fyldt med energi, udfordringer og godt humør, og vi ser frem til at være en del af den enestående begivenhed”, siger formanden fra Roskilde Atlet Klub Jeffrey Evon.

Vinderen bliver tildelt en check på kr. 7500 plus en række Tivoli oplevelser.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*