Øresundsbron sætter ny rekord for sommertrafik

Foto: Allan Toft / Øresundsbron.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Sommertrafikken over Øresundsbron har i år sat en ny rekord, da antallet af passager steg med 2,2 procent i forhold til den tidligere rekordsommer i 2023.

.

Fra juni til august var der en mærkbar stigning i trafikken, men det mest bemærkelsesværdige var, at sommerens højsæson blev mere jævnt fordelt end tidligere år.

Ifølge Jens Rogmark, salgschef hos Øresundsbron, er trafikken i år blevet spredt mere ud over hele sommeren, især fordi rejserne i juli – traditionelt den travleste måned – var mindre koncentrerede end normalt.

“Sommertrafikken var rekordhøj og viste en anden tendens i år. Vi kan se, at højsæsonen var mere spredt ud over sommeren end tidligere,” siger Jens Rogmark.

.

Rekord i august

Der blev desuden sat en ny rekord for antal passager i august, selvom der ikke blev slået daglige eller ugentlige trafikrekorder i samme periode. Det er blandt andet det omskiftelige sommervejr, der ifølge Rogmark kan have spillet en rolle i, at folk har valgt at planlægge deres rejser efter vejrudsigterne.

Tyske rejsende bidrog i høj grad til den øgede trafik, hvor salget af kombinationsbilletter til både Øresundsbron og Scandlines-færgerne fra Tyskland steg med hele 19 procent.

Samlet set steg de tyske kunders rejser over broen med 5,5 procent, hvilket også skyldes flere kontantbetalinger og brug af rabataftaler.

Mens den svenske trafik via ØresundGO-aftalerne også viste en positiv udvikling, gik den danske fritidstrafik en smule tilbage i år.

.

Både danskerne og svenskerne tog sydpå

“Vi tror, at såvel svenske som danske kunder i højere grad er rejst sydpå i år på grund af det til tider dårlige sommervejr. Dette øger den svenske trafik over broen. Modsat faldt den danske fritidstrafik denne sommer, men den var også på rekordniveau sidste år,” siger Jens Rogmark.

Rekorden over sommertrafikken vidner om Øresundsbrons fortsatte betydning som bindeled mellem Danmark og Sverige.

Øresundsbron ejes i fællesskab af Danmark og Sverige. Ejerskabet er fordelt mellem de to landes regeringer via statslige selskaber: A/S Øresund i Danmark og Svensk-Danska Broförbindelsen AB i Sverige. Disse selskaber ejer og driver Øresundsforbindelsen, der omfatter både broen og tunnelen over Øresund.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*