25% af folkeskolerne i København har klasser med mere end 26 elever i. Dette medfører i følge SF i Københavns Borgerrepræsentation “mindre lærer-tid til den enkelte elevs trivsel og læring”. SF vil i stedet sænke klasseloftet til 24 for de mindste og 26 for de ældste – og på den måde give både lærere og elever mere ro på.
.
“Vi har brug for en folkeskole, hvor der er tid til den enkelte elev. Hvor der er ro og tryghed i klassen, og hvor alle elever både ses og høres. Desværre er det ofte rigtigt svært for lærerne, når klasserne bliver for store”, siger Rasmus Steenberger, medlem af Borgerrepræsentationen for SF.
Konkret beder SF København nu forvaltningen om at undersøge, hvordan vi kan indfase et klasseloft på 26 elever fra 3. klasse og opefter – samt et loft på 24 elever i 0.-2. klasse.
Det nuværende nationale loft er 28 elever. Folketinget har indgået aftale om klasseloft på op til 26 elever for udelukkende 0.-2. klasse – men regeringen har udskudt aftalen med år.
Den nationale aftale er udtryk for en minimumsstandard, som København kan bygge videre på.
Rasmus Steenberger er medlem af Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns kommune for SF og er ordfører på forslaget.
.
Rigtige rammer for folkeskolen
“Som politikere har vi et ansvar for at sikre, at vores folkeskole giver de rigtige rammer for at trives og at lære. SF København gik til valg på at sikre det gode liv i børnehøjde. Det her forslag er endnu et skridt mod netop det. Ligesom da vi i København indførte minimumsnormeringer i dagtilbud to år før resten af landet”, siger han
Rasmus Steenberger håber på, at de øvrige partier bakker op om forslaget.
“At sænke klasseloftet skaber ro og tryghed i klassen. Og det skal indføres over en årrække, så vi kan lykkes med at finde pengene i kommende års budgetter. Det håber jeg, at de andre partier i Borgerrepræsentationen vil bakke op om” siger han.
Be the first to comment