Af Nicolai Kampmann Gruppeformand for Socialdemokratiet, Region Hovedstaden
Finn Rudaizky skriver i Havnefronten 9/3, at vi – politikere og embedsmænd – selv beslutter, hvad vi vil undersøge. Når en given sag tilsiger det. Finn Rudaizky nævner ingen sager konkret, så lad os tage det principielt.
Undersøgelser, der behandler Region Hovedstadens ansvar i en given sag, igangsættes af de folkevalgte politikere. Hvem skulle ellers gøre det?
Nu har jeg ikke så lang anciennitet i Region Hovedstaden som Finn Rudaizky. Men jeg har endnu ikke oplevet hemmelighedskræmmeri eller andet end åbenhed. Region Hovedstaden er omfattet af de samme regler for aktindsigt som alle andre instanser, og det er altid muligt at få svar på spørgsmål.
Dagsordener og referater lægges åbent frem, så det er svært at spotte den lukkethed og det troværdighedsproblem, Finn Rudaizky skriver om.
.
Det skal også give mening
Det er ikke det samme, som at der er sager, hvor man kunne ønske sig andre aktører ved undersøgelser. Men det skal give mening, og der skal være et politisk flertal som optræder ansvarligt i den konkrete sag.
Undersøgelser koster tid og penge. Hvis vi skal bruge skatteydernes penge på at afklare, hvad der kunne være gjort bedre, vil vi foretrække også at få anbefalinger til handlinger. Det er fx sket senest i sagen om skyderiet i Field’s, hvor en ekstern task force har gennemgået sagsforløbet og angivet en række fremadrettede anbefalinger. Dem følger Regionsrådet, da der er stor opbakning til at forbedre forholdene i psykiatrien.
.
Be the first to comment