Har du besøgt terrakotta-hæren i Xian eller områdets storslåede natur? Om du har eller ej, så kan du nu tage med på en rejse til en af Kinas mest betydningsfulde områder, der byder på en blanding af historie og naturskønhed med sine vandfald og landskaber.
.
Ved indgangen til udstillingen om Shanxi-provinsen mødes du af en kopi af en terrakotta-kriger. De ægte statuer er kun halvt så store. Det er værd at nævne, at dronning Margrethe II besøgte området under sit officielle besøg i Kina i 1979, og senere har en mindre del af disse krigere været udstillet på Aros Museum i Aarhus.
Kineserne mener, at et besøg i Shaanxi er afgørende for at forstå Kinas identitet og kultur. Det var i Xian, provinsens største by, at Ming-dynastierne havde deres hovedsæde, og denne historie strækker sig flere tusinde år tilbage i tiden. Det var også i Shaanxi, at Silkevejen, den vigtigste handelsrute mellem Asien og Europa, fik sit udspring. Derfor har Shaanxi haft en enorm betydning for hele Kina.
.
En fantastisk historie
Udstillingen præsenterer en bred vifte af genstande fra Shaanxi. Hovedsageligt består den af fotografier, der afspejler historien og kulturen, både fra fortiden og op til nutiden. Derudover kan man beundre en miniatyrudgave af en udgravet karet med heste i en montre samt farverige keramikstykker og papirklip. Udstillingen giver et indblik i Shaanxis historie og gør det til et besøg værd for danske kulturinteresserede.
.
Om Shaanxi og Xi’an
Shaanxi-provinsen er beliggende i det nordvestlige Kina og har Xi’an som sin hovedstad. Provinsen er kendt for at være hjemsted for Terracotta-hæren, en imponerende samling af terrakottasoldater fra Qin-dynastiet.
Shaanxi er rig på kulturel arv og historie og har også mange historiske monumenter som den gamle bymur i Xi’an.
Provinsen er kendt for sin rige kulinariske tradition, herunder den berømte Shaanxi-nudelsuppe.
Shaanxi-provinsen har også en imponerende naturlig skønhed, herunder det smukke bjergområde Qinling.
Selvom det er muligt at besøge Shaanxi på egen hånd, foretrækker de fleste danskere at tage på en rundrejse, der også inkluderer andre områder i Kina. I øjeblikket flyver SAS på Shanghai, mens Air China flyver på Beijing.
.
Be the first to comment