Af Jesper Schou Hansen
Hvis man troede, at der kom billige studieboliger og boliger til unge i Kaktustårnene, så bliver man slemt skuffet. For de kommunale muligheder for at tvinge en developer til rent faktisk at udbyde ungdomsboliger som billige boliger er begrænsede.
Det erkender planchef i Københavns Kommune Kenneth Horst Hansen i en telefonsamtale med Havnefronten. Han vil ikke pege på konkrete projekter under opførsel.
”Vi kan bedst registrere, hvem der bor i en indflyttet ejendom, mens det er noget sværere at tale om hvem, der rent faktisk flytter ind”, siger Kenneth Horst Hansen, der dog er opmærksom på projekter til ”Young Professionals”, der i kommunens opfattelse burde have været egentlige ungdomsboliger.
Københavns Kommune har tidligere været ude med advarsler om, at de ikke har redskaber til at sikre, at boliger rent faktisk ender som ungdomsboliger.
Dyrt – og eksklusivt
Seneste eksempel i Havnefrontens område er Kaktustårnene. Her hedder det på hjemmesiden for projektet, at ”Kaktus Towers er eksklusive lejeboliger designet af prisvindende arkitekter og placeret midt i København tæt på pulserende kvarterer som Vesterbro, Kødbyen og Islands Brygge. Lejlighederne er halv-møblerede og indeholder specialdesignet interiør i nordisk stil med fokus på æstetik og funktionalitet. Ved at tilføje naturmaterialer som træ og beton matchet med det æstetiske design får hver lejlighed et råt, tidløst og unikt look, der oser af eksklusivitet”, hvilket harmonere forholdsvis dårligt med kommunens intentioner, der oprindeligt hed 500 ungdomsboliger.
Priserne starter på 8.050 kroner for den billigste bolig og ender på 12.750 kroner for den dyreste.
Netop fordi projektet blev solgt til kommunen som ungdomsboliger, så blev der også stillet lempeligere krav om færre parkeringspladser og mindre udeareal.
At det skulle have været ungdomsboliger, kan man læse både af lokalplanen og af talrige pressemeddelelser, der blev udsendt – også fra diverse rådgivere og underleverandører.
Alt er inkluderet
Hos developer Per Høpfner, der har Høpfner Projects, der står bag udviklingen, er der naturligt nok begejstring over projektet.
”Man kan overhovedet ikke sammenligne Kaktustårnene med andre projekter. De er på 34-35 kvm – og så har de alle altan – og den største altan er 14 kvm. Det er hverken almennyttigt eller støttet byggeri. Og selvfølgelig lejer vi det ud til det, som man nu kan få i markedet. Og når man inkluderer det hele med internet, cafe, fitness og det hele, så koster det jo mere”, siger Per Høpfner, der understreger, at man har overholdt alle formelle krav med byggeriet, og at alle tilladelser er på plads.
Byggeriet er tegnet af Arkitektfirmaet BIG og ud over Høpfner Projects har Catella Group investeret i selskabet.
Be the first to comment