Uenighed i Bo-Vita om retssag på Christianshavn

En tabt retssag om et ulovligt hegn ved de almene boliger i Strandgade 37- 67 – også kaldet ”Det hvide snit” koster boligorganisationen Bo-Vita et ukendt beløb.

Af Jesper Schou Hansen

Bo-Vitas repræsentantskab har besluttet, at boligorganisationen skal afholde udgifterne ved retssagen – og ikke selve afdelingen Det Hvide Snit. Men det synes en anden af Bo-Vitas afdelinger – naboen kaldet “Den Gule Misundelse” – er helt skævt og har derfor klaget til kommunen med henvisning til, at det strider mod princippet om afdelingernes indbyrdes økonomiske uafhængighed.

Københavns Kommune har imidlertid truffet afgørelse om, at hegnet var ulovligt – og mener derfor selv, at de vil være inhabile i tvisten mellem de to Bo-Vita afdelinger. Klagen fra Den Gule Misundelse er derfor sendt videre til ministeriet.

Har anket sagen

Og her slutter sagen ikke. For Bo-Vita har nemlig den 25. november 2021 anket dommen til landsretten, fordi de vil have ret til at have hegn sat op.

Når såvel kommunen som Planklagenævnet havde afvist, at Bo-Vita kunne hegne havnen ind, så skyldes det, at kommunen udtrykkeligt har sikret sig, at der skal være fri og uhindret adgang – noget man vurderer, at der ikke vil være med et opsat hegn.

De afgørelser hev Bo-Vita i Byretten, og det er dommen fra byretten, som Bo-Vita nu har anket til landsretten.

Formand for Bo-Vita Jan Hyttel luftede allerede muligheden for at klage på foreningens hjemmeside, da Bo-Vita blev dømt i byretten.

Dengang skrev han, at ”spørgsmålet er nu, om dommen skal ankes til Landsretten, eller om vi bare skal bøje nakken og rette ind efter Københavns Kommune og Planklagenævnet og dermed acceptere, at beboerne her hos os skal betale for både køb af kvadratmeterne langs kajen, vedligehold af området og ikke mindst daglig drift af området, der især i sommermånederne udgør et stort udgiftskrævende arbejde for vores ejendomsfunktionærer” og videre ”om sagen skal ankes eller ej, tager Bo-Vitas bestyrelse stilling til – naturligvis inden for ankefristens rammer”.

At en forening betaler for vedligehold af områder med offentlig adgang, er imidlertid helt normal praksis og kendes både fra områder på Islands Brygge og i den sydlige del af havnen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*